Великобритания днес отбелязва Червената събота

  • 04 февруари 2017 18:04

  • 3493
  • 2
Великобритания днес отбелязва Червената събота
© Getty Images

Великобритания днес отбелязва Червената събота. На този ден жителите на страната харчат най-много пари за Свети Валентин, пише в. "Дейли експрес".

Според проучване на eHarmony се очаква тази година романтичните поданици на Нейно Величество да похарчат 713 милиона лири за празника на влюбените. Само днес британците ще пръснат 28 милиона лири, заради което денят е наречен Червена събота, предаде БНТ.

Анализаторите обаче очакват тази година жителите на Острова да затегнат романтичните си колани и да похарчат по-малко пари в сравнение с миналата година, когато прогнозите бяха за разходи в размер на около 1 милиард лири.

Проучването показва, че от над 700-те милиона лири, които ще бъдат похарчени за предстоящия празник Свети Валентин, 77 милиона лири ще отидат за бижута, 69 милиона лири - за цветя, а 42 милиона лири - за шоколадови изделия.

"Харчовете в размер на стотици милиони лири за празника на влюбените показват, че британците са нация от романтици", казва Рейчъл Лойд от eHarmony.

Последвайте канала на

Novini.bg
3493 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
цонко до ален вега

2017.02.05 | 20:21

2
Що щеш при педерунгелите, на българите и славяните кончетата им много не подскачат пък не са и златни
FM

2017.02.05 | 20:20

1
Нека нашите да се поучат от ингилизите. Те нямат кой знае каква промишленост. Но си имат офшорки, и получават (ПАРИ), и си ги харчат.

Добави коментар

Водещи новини