Топ 10 на най-лошите филми, печелили Оскар

  • 03 февруари 2017 16:11

  • 5825
  • 1
Топ 10 на най-лошите филми, печелили Оскар
© Getty Images

Спечелването на Оскар не е само сигнал, че филмът е смятан от Холивуд за топ постижение в кино индустрията през годината. Наградата може да циментира статута на филма като класика, подобно на „Кръстникът“, „Лорън Арабски“ и „На кея“.

Но журито на Киноакадемията не винаги има право. В 88-годишната история на церемониите по раздаването на наградите Оскар има победители, които бързо биват забравени и никога не чуваме повече за тях. Често причината е, че те не са толкова добри, колкото се е смятало първоначално.

Рано е да се каже кой от деветте номинирани за най-добър филм през 2017 г., сред които „Ла Ла Ленд“, „Лунна светлина“ и „Манчестър до морето“, ще остане в паметта ни, но да се надяваме, че академията няма да допусне грешка на церемонията по раздаването на Оскарите на 26 февруари.

Business Insider публикува десет от най-разочароващите филми, спечелили Оскар, и избира номинирани ленти, които е трябвало да победят вместо тях.

10. „Около света за 80 дни“ (1956 г.)


Базиран на романа на Жул Верн, този филм използва всички холивудски ресурси (бюджет от 6 млн. долара през 50-те години на миналия век никак не е малък) за създаването на любопитен поглед към света.

Но историята на супербогатия английски джентълмен Филеас Фог (в ролята Дейвид Нивън), който опитва да спечели бас, че ще обиколи света за 80 дни, е глупава и незапомняща се.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
5825 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бз

2017.02.28 | 01:38

1
а тоя бля бля ланд е тотална боза

Добави коментар

Водещи новини