Петте автомобила, за които няма да чуете повече (снимки)

  • 02 февруари 2017 18:22

  • 46426
  • 0
Петте автомобила, за които няма да чуете повече (снимки)
© Getty Images

Изминалата година бе паметна за продажбите на автомобили по цял свят. Рекордни продажби на чисто новите возила, изненадваща детронация от върха на Volkswagen спрямо Toyota, но това не бе достатъчно за немския бранд и изпревари Volvo дори в Швеция – нещо, което се случва за първи път от повече от половин век насам.

Нови техники, навлизащи в индустрията, отклонения от философията на автомобилни компании и нови тенденции по света. Това е само една от причината шепа автомобили да не намират място ежегодно в производствения процес за следващата година, а и за в по-дългосрочно бъдеще.

Ето кои са петте автомобили, за които няма да чуете повече:

Cadillac ELR

Малко луксозни компании започнаха производството на електрически автомобили, но когато Cadillac бе представен преди няколко години с литиево-йонна акумулаторна батерия, се превърна в синоним на луксозните е-модели. Автомобилът обаче не направи искания удар на пазара и заради липсата на интерес към модела, от 2017 година той е спрян от продажби. Според анализи причината за ниското търсене на Cadillac ELR се дължи на високата цена (между $60 000 и $75 000), както и заради подценените ускоряващи способности в сравнение с конкурентните модели.



Chrysler Town & Country

Chrysler Town & Country е на едно от най-високите нива на американския автомобилен пазар от 1989 година благодарение на характеристиките на семейния интериор, втората редица от седалки, passenger-side swivel capability и достатъчното свободно пространство при дълги пътувания. Много от тези особености намират място и във въплъщението от 2016 година, но Chrysler ще замести модела с Pacifica, който е само един от четирите минивана, получили най-високите награди за сигурност.



Jaguar XK

Сред най-скъпите автомобилни марки Jaguar поставя нова дефиниция в термина „луксозен“ с разнообразие от разточителни характеристики, които ентусиастите очакват, представяйки си автомобил от подобно ниво. XK не е изключение, установявайки стандарта откакто спортното купе дебютира преди 20 години. С 5-литровия, V-8 двигател моделът доставя наслада на пътя, получавайки награди от редица американски издания. Следващата година обаче Jaguar сменя скоростите, заменяйки XK с чисто новата серия F-Type, която продължава да еволюира със свеж външен вид и свръхмодерна информационно-развлекателна система.



Dodge Caravan

Dodge Grand Caravan е ветеран на магистралата, прекосил стотици хиляди километри за последните три десетилетия. Невинаги е познат с настоящото си име, като в историята се среща като Plymouth Voyager и като оригиналния Chrysler Town & Country. За последните три години са продадени 500 000 модела по света – очаквана бройка предвид високата похвала през годините. Последната година на производство на минивана е обърната към безопасността му, включвайки blind spot monitoring и back-up camera technology.



Scion xB

Производителят прави своя дебют в средата на 2000 година, а оттогава досега никой от моделите му не струва повече от $20 000. Scion xB е една от най-правилно поставените цени на нов модел на пазара. И въпреки това липсата на история на Scion и вдъхващ респект не приканя достатъчно купувачи да проявят интерес.

Снимки: Getty Images

Последвайте канала на

Антония Симова
46426 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини