Младежи, откраднали кола, се признаха за виновни

  • 02 февруари 2017 16:23

  • 1820
  • 1
Младежи, откраднали кола, се признаха за виновни
©

Районна прокуратура – Враца сключи споразумение със защитата на Николай Б. (на 19 години) и Георги Г. (на 16 години), които противозаконно отнели чуждо моторно превозно средство.

През нощта на 28 срещу 29 април 2016г. в с. Горно Пещене, обл. Враца, двамата младежи отнели лек автомобил „Опел Астра" от владението на А. Б., с намерение да го ползват. Деянието било извършено без съгласие на собственика на колата, като последвала повреда на превозното средство, изразяваща се в счупвания и деформиране на различни части, както и по скоростната кутия и колянов вал на двигателя. Общата стойност на нанесените щети възлиза на 937 лв. Освен това автомобилът бил оставен без постоянен надзор на моста по пътя с. Горно Пещене - с. Тишевица.

Съдът одобри сключеното споразумение между защитата на подсъдимите и държавното обвинение. Определеното за Николай Б. наказание е „Лишаване от свобода“ за срок от пет месеца, което се отлага за срок от три години, а за Георги Г. - „Обществено порицание“ чрез оповестяването му в местната преса.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1820 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
наблюдател

2017.02.04 | 12:14

1
Е - това е !Присъди ли са това?Подигравка!

Добави коментар

Водещи новини