Дейвид Камерън е искал уволнението на главния редактор на Дейли мейл заради Брекзит

  • 01 февруари 2017 16:34

  • 5112
  • 1
Дейвид Камерън е искал уволнението на главния редактор на Дейли мейл заради Брекзит
© gettyimages (архив)

Бившият премиер на Великобритания Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. се е опитал да свали от поста главния редактор на лондонския в. "Дейли мейл" Пол Дейкър, предаде Би Би Си

Политикът, докато ръководил правителството на Обединеното кралство, е привикал журналиста и му казал да спре с агресивната реклама в полза на британското излизане от Европейския съюз (Брекзит). Срещата е станала на 2 февруари 2016 г., допълва цитираната медия.

Дейкър, от своя страна, е заявил на премиера, че той е страстен привърженик на идеята страната да напусне блока. "Тази позиция се споделя и от мнозинството наши читатели", е казал главният редактор.

Камерън след срещата си с Дейкър е провел разговор със собственика на "Дейли мейл" Джонтан Хамсуърт и поискал отстраняването на главния редактор. Хамсуърт, който бе в лагера на привържениците на оставането на Кралството в 28-те, не се поддал на натиска. Той е съобщил на журналиста за разговора си Камерън след референдума на 23 юни, когато британците решиха страната им да напусне ЕС, а на следващия ден и премиерът в Лондон хвърли оставка.

Темата Брекзит
вече втори ден се разисква в Камарата на общините (долната камара на парламента в Лондон). Днес премиерът Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в заяви, че представи конкретния план за излизането от ЕС – утре.

Бившият посланик на Кралството в ЕС Айвън Роджърс пред депутатите посочи, че Британия ще трябва да плати 51 млрд. паунда на Брюксел.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5112 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бачо Киро

2017.02.02 | 06:53

1
Англичанин да плати ха. ха . ха.

Добави коментар

Водещи новини