Журналисти осъдени от нов зам.-министър: Бойко Борисов да разпореди проверка

  • 27 декември 2011 08:32

  • 5891
  • 7
Журналисти осъдени от нов зам.-министър:  Бойко Борисов да разпореди проверка
©

Новият зам.-министър на правосъдието Деница Петкова трябва да бъде проверена от МВР за действията си във времето, когато беше съдия в Бургас. Това призоваха от ефира на предаването Тази сутрин по БТВ Катя Касабова и Божидар Божков.

Двамата журналисти бяха осъдени след разследване за корупция сред инспекторите на МОМН. Случаят датира отпреди 11 години, когато инспектори създават комисия, която да прецени кои деца с тежки заболявания могат да влязат в елитните бургаски училища без изпит. Така в езиковите гимназии в града влизат 74 деца, които са напълно здрави, но документите за техните заболявания са подправени. Най-драстичния случай е на дъщеря на местен партиен шеф на СДС, в чиито документи било записано, че единият й крак е по-къс от другия с 3 сантиметра. След като е приета в елитна гимназия, дъщерята на синия активист има шестица по физическо и то точно в дисциплината бягане, заяви Божидар Божков.

Въпреки явните нарушения Катя Касабова е осъдена от тогавашната съдийка и новоназначен зам.-министър на правосъдието Деница Петкова за клевета по дело, заведено от инспекторите. Тези хора все още работят в Инспектората към МОМН, недоумяват журналистите. Те обжалват присъдата си в европейския съд, който осъжда България за нарушено право на изразяване от страна на журналистите. Това е и единствената присъда на нашата страна за нарушаване на това основно право. Деница Петкова отказа днес да застане очи в очи с журналистите, осъдени от нея.

Последвайте канала на

Novini.bg
5891 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2011.12.28 | 20:54

7
"Най-драстичния случай е на дъщеря на местен партиен шеф на СДС, в чиито документи било записано, че единият й крак е по-къс от другия с 3 сантиметра" Това от партията на честния Иван Костов ли е този пич? Там като ги вземат не им гледат краката, гледат ръцете им да са по-дълги.
pl

2011.12.28 | 20:54

6
абсолютна курвенска физиономия-като прочетох и какви номера е въртяла на вече бившия си мъж,може думата физиономия да я заменя с мутра!
някой си

2011.12.28 | 15:37

1
"Най-драстичния случай е на дъщеря на местен партиен шеф на СДС, в чиито документи било записано, че единият й крак е по-къс от другия с 3 сантиметра." Единият крак на Гаринча е бил по-къс от другия с 9 см. Това не му е пречило да бъде един от най-великите футболисти на света и е правел на луди защитниците, които са го "пазели" Кавичките са за това, че никой не е успял да го опази !
AJ4A

2011.12.28 | 20:53

5
Защо намеси Гаринча??? Въпросът не е дали дете с по-късо краче може да изкара 6 по физическо или не, а дали ДЕТЕТО НАИСТИНА Е ИМАЛО КРАЧЕ С 3 СМ. ПО-КЪСО ОТ ДРУГОТО!!! Така че, който иска да защитава поредния "парашутист" в МС нека първо да намери детето и да докаже, че наистина едното краче е с 3 см. по-късо от другото!!!! .......... макар че като се замисля ........ не бих се учудил ако някой съдия като Деница "отсъди", че с времето крака е порастнал и е достигнал нормалната си дължина, та затова сега да не може да се установи дали навремето единия крак е бил с 3 см. по-къс от другия или не!!!!! ЕТО КАКВИ ХОРА ЩЕ СА ПРИЗВАНИ ДА РЕФОРМИРАТ СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА .......... отсега нямам думи за крайния резултат от "опита" им!!!!

2011.12.28 | 20:51

4
А сега де! Курволяк ли е съдийката или съдийте са курволяци. Аз мисля, че Темида в БГ не е с превръзка на очите, за да покаже справедливостта си, а за да не гледа кви люде има в съдебната система. Инче момата е сладка и явно много веща, щом вече е зам. министър. Ся шси назначис екретар, който няма да коже да говори от пришки на езика (докато момата си "върне" за нейното служебно извисяване), хихихи... За кво ли пиша изобщо, всичко това са неземни глупости, а Варна е известна с крайно малоумнта си съдебна власт, там, хора, е СТРАШНО. Адвокати лъжат клиентите си, като защитават клиента на другия адвокат, ако има далавера, съдиите присъждат каквото им хрумне, изобщо полобението е плачевно. Ся тая мома сигурно ще пренесе този безценен опит в новия си кабинет и ще посее семето на тоталното безхаберие. Централно, съгласувано и с разнам. А така.
съдебен заседател

2011.12.28 | 20:50

3
трябва всички адвокати и съдий и прокурори да се уволнят да им се вземе правото да практикуват и да се назначат исцяло нови кадри иначе файда няма а за закона нямам дума трябва да се върне търновската коституция
kayozerosky

2011.12.28 | 19:08

2
Деницааааа оооооаххххххххх много си убава моме да знайш 04и на кошута и лукава лиси4а усмивка абе сладка моцунка

Добави коментар

Водещи новини