Ананиев предлага на МС да приеме нов Устройствен правилник на Агенцията по обществени поръчки

  • 31 януари 2017 14:55

  • 3470
  • 1
Ананиев предлага на МС да приеме нов Устройствен правилник на Агенцията по обществени поръчки
© Novini.bg

Министърът на финансите Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през предлага на МС да приеме нов Устройствен правилник /УП/ на Агенцията по обществени поръчки. Предложението за нов УП е качено днес на Портала за обществени консултации на Министерския съвет. Предложения за промени се приемат до 2 март тази година.

С новия Устройствен правилник на Агенцията по обществени поръчки (АОП) се уреждат дейността, структурата, организацията на работа и численият състав на агенцията и правомощията на нейния изпълнителен директор. Новите функции на АОП и правомощията на изпълнителния директор на агенцията, въведени със ЗОП, налагат промени в структурата и организацията на работа на агенцията. В тази връзка проектът на устройствен правилник съдържа разпоредби, съобразени с действащото законодателство, пише в доклада на финансовия министър, който е част от предложението.

С проекта се предвижда общата численост на АОП да е от 85 щатни бройки, разпределена между четири дирекции. Общата администрация е организирана в дирекция "Финанси, човешки ресурси и административна дейност" с 15 щатни бройки.

Специализираната администрация е организирана в три дирекции: дирекция "Законодателство и методология" с 24 щатни бройки, дирекция "Контрол на обществените поръчки" с 24 щатни бройки и дирекция "Електронно възлагане, стандартизиране и мониторинг" с 20 щатни бройки.

Дейността на специализираната администрация е съобразена с функциите на агенцията от действащия ЗОП, разпределени в три основни направления: Законодателство и методология; Контрол на обществените поръчки; Изграждане и развитие на електронна платформа за обществени поръчки.

Приемането на представения проект на постановление не налага осигуряването на допълнителни бюджетни средства, поради което е изготвена финансова обосновка. Проектът на постановление не съдържа разпоредби, транспониращи актове на Европейския съюз, поради което не е приложена справка за съответствие с европейското право.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3470 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.01.31 | 20:02

1
Герберско говедо, преди правилника ,анулирайте проведените и нагласените поръчки и чак тогава .Недей да имитираш работа

Добави коментар

Водещи новини