Дете не може да ходи на училище заради непочистен от снега път (видео)

  • 31 януари 2017 08:52

  • 6420
  • 1
Дете не може да ходи на училище заради непочистен от снега път (видео)
© Булфото (aрхив)

Прецедент. Единственият ученик от село Нейкьовец не може да стигне до училището си вече пети ден, защото пътят до там е непочистен от снега.

Нейкьовец е само на 15 километра от Панагюрище, но преспи са блокирали пътя в началото на януари.

От общината ни бяха казали, че с джип е проходимо", споделя майката Мария пред БТВ.

Мария и малката Зорница все пак имат алтернатива, но обиколният маршрут е доста по-дълъг - близо 100 километра. „Аз трябва да го минавам всеки ден сутрин и вечер като седя там часовете, които тя е на училище и я чакам. Иначе през този път си се прибирахме и си я вземахме на целодневно обучение, уточнява майката. Мария все пак опитва да пробие блокадата през обхода. Опитът завършва с основен ремонт на колата за 478 лева.

Абсурдно е да има път, който всъщност е ничий. Много неща са абсурдни. Абсурдно е да си прехвърляш отговорност от едно място на друго и всъщност никой да не иска да поема такава. Абсурдно е да кажеш, че пътят е почистен, ама не точно”, категорична е Мария.

Тя се опитва да разбере чий е пътят и се обажда в Пътната агенция. Оттам й казват, че за него отговарят две общини - Панагюрище и Ихтиман.

Според кмета на следващото село Оборище Милко Ангелов пътят не е включен въобще в общинската мрежа на община Панагюрище. Според Ангелов пътят е прехвърлен на Пътната агенция. Според кмета на Панагюрище пътят и от тази страна също е проходим с лек автомобил.

Село Нейкьовец е вилна зона, а Мария и семейството й дори нямали адресна регистрация там. „Пътят в момента е проходим при зимни условия. Ако смятате, че трябва да го свалим на асфалт, докато госпожата почне да си ходи спокойно на него - да си направи една адресна регистрация”, призова кметът на Панагюрище Никола Белишки.

Нямам намерение да харча публични пари, за да обслужвам частни имоти. А иначе всеки път, когато се е случвало да има нужда - общината е реагирала”, заяви още кметът. Той посочи, че пътят ще бъде изчистен в рамките на задълженията на община Панагюрище.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6420 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.02.01 | 21:22

1
Оплачи се на господ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини