ЕП подкрепи предложения на българския евродепутат Андрей Ковачев

  • 27 януари 2017 17:48

  • 6200
  • 3
ЕП подкрепи предложения на българския евродепутат Андрей Ковачев
© ЕНП

Ресорната Комисия на Европейския парламент подкрепи предложения на българския евродепутат Андрей Ковачев (ЕНП/ГЕРБ) в сферата на здравеопазването.

Комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните на Европейския парламент (ЕП) гласува свое становище по Годишния обзор на растежа за 2017 г., с чието публикуване всяка година се дава началото на т.нар. "Европейски семестър". В рамките на този инструмент държавите-членки привеждат своите бюджетни и икономически политики в съответствие със специфични за всяка от тях препоръки за реформи, приети на ниво Европейски съюз.

Въз основа на предложенията на Андрей Ковачев в позицията на ресорната парламентарна Комисия ще бъде записано, че инвестициите в здравеопазването са ключова предпоставка за осигуряването на равен достъп на пациентите до медицински услуги с високо качество.

Българският евродепутат предлага също така да се провежда структуриран и систематичен диалог на национално равнище с участието на всички заинтересовани страни в системата на здравеопазването, за да се осигури по-голяма публичност на препоръките за реформи и да се подобри тяхното изпълнениеот националните власти. Според него е необходимо на европейско ниво да се прави по-задълбочена оценка на функционирането на здравните системи, за да се подобри достъпността на здравеопазването и да се намалят здравните неравенства.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6200 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ha

2017.02.13 | 14:24

3
Пак нещо за циганите ще да е....

2017.02.13 | 14:23

2
Това е онова л@йно, което гласува против православието. Позор за теб, боклук безроден!!
Справедлив

2017.02.03 | 10:35

1
До /гост/; Абе защо не си евеш майката.

Добави коментар

Водещи новини