Огнян Герджиков: Ще се посветим на служение на народа (видео+снимки)

  • 27 януари 2017 10:29

  • 9589
  • 11
Огнян Герджиков: Ще се посветим на служение на народа (видео+снимки)
© Novini.bg

Служебното правителство ще се посвети на служение на народа и родината. Това обеща служебният премиер проф. Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то по време на церемонията в Гербовата зала на президентството.

Речта му беше изключително стегната, а в нея се прокрадваха патриотични нотки. Герджиков говори за създаването на държавата, за народа и за взаимната им връзка. Той заяви, че думата "държава" произлиза от "държа". По думите му това означава, че за да се съхранява и развива народът ни, той трябва да "държи" на държавата си и да й служи.

Проф. Герджиков напомни, че единственото ограничение на служебното правителство е времевият хоризонт. Той обаче подчерта, че екипът му е готов да работи отговорно за добруването на страната. Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то посочи първата задача - да се организират демократични и честни избори. По темата за изборните измами той беше особено критичен:

"На времето се е търгувало с роби, сега се търгува с гласове. Грозно и недостойно. Ще направим всичко възможно тази уродлива практика да бъде редуцирана", заяви служебният премиер.

Герджиков отбеляза, че вторият приоритет е подготовката за председателството на Съвета на ЕС. Направи уговорка никой да не очаква още в първите дни да обяви планове за мандата му. Уточни, че трябва време да се запознаят с обстановката.

"Засега мога да кажа само, че виждаме смисъл в усъвършвенстането на институциите така, че те да служат на хората", отбеляза той.

И добави, че служебното правителство ще положи усилия за запазване на финансовата стабилност на държавата. Пожела си съдействие и от институциите, и от гражданите.

Проф. Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то се обърна и към правителството на Бойко Борисов. Увери, че успехите на отиващата си власт ще бъдат надградени. Грешките обаче ще бъдат поправени, увери той. Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то благодари и на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за поканата и за гласуваното доверие.

Служебният премиер завърши речта си с "Бог да благослови и пази българия и българите". След края на речта му зазвучаха и аплодисменти.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
9589 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2017.01.27 | 19:17

6
Служебното правителство трябва да направи пълна ревизия за престъпленията на правителството на ББ.За фалирането и кражбата на КТБ от Б Би много много престъпления , а да поправя грешки .Знаех си ,че този Герджиков е закрилник на престъпленията на това правителство .Нинова къде сте ,къде е промяната ви
Веселин Василев

2017.01.28 | 11:05

11
И за 2 месеца какво могат да направят.
Исмаил

2017.01.28 | 11:03

9
Ама направо ще се посветите....
ВАЖНО

2017.01.28 | 11:04

10
МРЕТЕ ГЕРБЕРИ.....БЯХТЕ В ИСТОРИЯТА

2017.01.27 | 19:17

8
Посланията към борисов са обезпокоителни, Ще надграждаме и ще поправяме грешките .Герджик ,ти знаеш ли че за допуснатите грешки ,които са престъпления не се поправят ,а се носи наказателна отговорност..са допуснатите грешки ,които са извършени престъпления ..Радев,до като не е късно Ренета Инджова е хапчето за правителството ББ и спасителая на държавата .
...

2017.01.27 | 13:37

1
За Ренета Инжова не знам ама май ти не си си пила хапчетата ... пере те тока от силния ...
я

2017.01.27 | 19:17

7
народа да служи на държавата си ????? за какво ? за донор , както до сега ? служене произлиза от послушание , а послушанието ни вкара в спиралата на грабежа от ;бизнеса; и ;държавата ; . Винаги съм обичал да работя , щом успяхте да ме накарате да намразя работата и труда , с удоволствие мога да заплюя държавата Ви
Евала

2017.01.27 | 19:17

5
Така трябва да изглежда ПРЕМИЕРА НА БЪЛГАРИЯ С КОЙТО ДА СЕ ГОРДЕЕМ ВСИЧКИ. А не като тъпа и гадна мутра без обноски и образование.
Веселин Василев

2017.01.27 | 19:17

4
Думи,думи.думи.Доста време ги слушаме и четем,ама полза - нанай банички.
киро

2017.01.27 | 19:16

3
Нищо и половина !

2017.01.27 | 14:08

2
България се пише с главна буква, зАспи!

Добави коментар

Водещи новини