Четин Казак за евродоклада: ЕК отчита значителен напредък на България

  • 25 януари 2017 14:00

  • 4734
  • 3
Четин Казак за евродоклада: ЕК отчита значителен напредък на България
© Булфото

Европейската комисия /ЕК/ отчита все пак някакъв значителен напредък в изпълнение на препоръките от предходните доклади по механизма за сътрудничество и проверка. Това заяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на ДПС Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно в коментар на доклада на комисията.

Според депутата по отношение на неизпълнените мерки акцентът в доклада е върху сферата на борба с корупцията. Там за съжаление правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г внесе закон, който концептуално беше погрешен и затова не можа да бъде приет, коментира Казак. Той изрази надежда следващото правителство да си вземе поука и да внесе годен, ефективен законопроект за борба с корупцията, който да бъде приет, така че да се изпълни и това очакване на ЕК и на нашето общество.

Свалянето на мониторинга, според Казак, би трябвало да е желание на всички и задача пред всяко следващо правителство и мнозинство. Благодарение на този механизъм България постигна значителен напредък, но е крайно време той да приключи и България и Румъния да придобият статута на пълноправни членове на ЕС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4734 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ИВО

2017.01.26 | 18:04

3
това е надут пикочен свински мехур

2017.01.25 | 16:43

2
тоя май е чел само заглавието на доклада
andeer

2017.01.25 | 16:43

1
Ако ДПС върне откраднатото България може да изчисти външния си дълг.

Добави коментар

Водещи новини