Петя Данкова представя новото си видео "Sweet or Bitter"

  • 25 януари 2017 12:06

  • 1862
  • 0
Петя Данкова представя новото си видео "Sweet or Bitter"
©

Малко след представянето на първия си албум "Sweet or Bitter", Петя Данкова пуска клип и на пилотното парче от него. Петя е от смелите артисти, от онези, които се хвърлят с главата напред, тя не се страхува да игнорира жанровите правила, да провокират с пиперливи, двусмислени текстове, не желае да бъде премерена и не търси всеобщо одобрение, а само своя начин да стигне до хората, които биха оценили нейната музика.

"Sweet or Bitter" е диво и безцеремонно парче, което забърква типичния за Петя нео-соул с фънка и рока, а балансът между тях е последното, което се търси - търси се характер. Тя е цялата емоция и хаос, приема са като човека и артиста, който е и е готова да даде 100% от себе си. "Цялостното усещане на Sweet or Bitter както като музика, така и като текст, е смело, сурово, но и крайно хедонистично. Точно такъв се получи и клипът", разказва с вълнение Петя.

Видеото към Sweet or Bitter кара всеки рецептор да потръпва - шарено, пищно, динамично, сексуално. Посланието е напълно естествено, без излишна претенция, а кадрите редуват сладко и горчиво, така както в живота на всекиго се редуват ситуации, които го оставят с различен "вкус" върху небцето. От момента на пълно задоволсто до ръба на мазохизма, през пълния спектър от състояния, които търсим да изпитаме, за да се чувстваме живи. Контрастът е потърсен на всяко ниво - от силата в гласа на фона на бонбонената визия, през контраста на хората, вкусовете, емоциите. Видеото е по идея и под режисура на Мария Даскалова и Васил Германов, и е заснето от Константин Антонов.

Петя Данкова е и първият български артист, който използва иновативната платформа за подкрепа в социалните мрежи Thunderclap. Само за шест дни парчето успя да събере 163 души, които да му помогнат да достигне своята аудитория, с което намери пътя си до малко над половин милион потенциални слушатели. Тя е и изпълнител, чиито порчета могат да бъдат открити на всички големи музкални платформи по света, защото това е единственият начин да покажем, че и тук се прави музика, която има защо да бъде чута. Това дава своите резултати още с първия албум на Петя, парчета, от който се въртят по редица Щатски радио странции.

Съвсем скоро, на 9 февруари, Петя и нейната банда от едни от най-талантливите български музиканти ще изнесат концерт в клуб Live & Loud.

Последвайте канала на

Novini.bg
1862 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини