Жени с бебета се самовзривяват

  • 25 януари 2017 08:01

  • 15601
  • 1
Жени с бебета се самовзривяват
© Getty Images

Жени камикадзета в североизточната част на Нигерия са започнали да използват деца, за да не привличат вниманието на силите за сигурност, предупреждават местните власти, определяйки това като опасна тенденция, пише Би Би Си, цитирана от dnes.bg.

Предупреждението идва 10 дни, след като две жени, които носели бебета на гърба си, извършиха нападение в град Мадагали.

Когато на 13 януари четири жени самоубийци се приближили до града в щата Адамава, две били идентифицирани от местен доброволен отряд, контролиращ контролен пункт. Било им е наредено да спрат и те активирали взривни устройства. Две от жените камикадзета обаче успели да минат, тъй като носели деца.

Нигерийските власти казаха за Би Би Си, че жените са се самовзривили в града. Загинали са те, децата и четирима мирни жители.

Ислямистката групировка "Боко Харам" е известна с това, че използва жени и момичета за камикадзета. Това обаче е първият случай, в който жени самоубийци използват деца, за да извършат нападение.

Акциите на бунтовниците зачестиха в североизточната част на Нигерия, където военните се борят срещу "Боко Харам".

Последвайте канала на

Novini.bg
15601 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Jacob

2017.08.05 | 10:44

1
Нигерииските жени са много красиви покорни и не са учени да се женят по сметка като яловите европеики жалко че са бедни в тези дни и тези мръсни черни мюсюлмани и всички терорирсти от африка да прочетата корана и да видят че пише : ''никой с тъмно лице няма да отиде при Алах'' пожелавам нигерия да се оправи и да идват повече жени нигериики към европа че тука наще са ялови и алчни

Добави коментар

Водещи новини