Тираджиите блокираха границата ни с Румъния

  • 24 януари 2017 08:22

  • 19479
  • 2
Тираджиите блокираха границата ни с Румъния
© Булфото (архив)

Тираджиите блокираха пътя към „Дунав мост” 2. Километрични опашки се извиват на двата моста – при Видин и Русе. Фериботите не работят.

Според репортер на "Здравей, България" опашките на „Дунав мост” 2  са над 10 км.

„Не може да чакаме два дни да минем по моста. Всички търпим загуби. Това нормално ли е?”, възмути се шофьор пред Нова телевизия.

„Не е нормално един камион да стои по 40 часа на границата. Хората нямат храна и вода, нямат тоалетна. Това е безобразие”, коментира друг.

Шофьорите се заканиха да стоят на пътя, докато не се вземе адекватно решение спрямо километричната колона от тежкотоварни автомобили на границата между България и Румъния.

Според граничната ни служба причината за бавното преминаване е при румънците. Те правят допълнителни проверки на преминаващите тежкотоварни автомобили. При проблем с товара на някои от тях, цялата колона спира, докато траят проверките. Шофьорите обаче са изнервени и дори се стигнало до бой заради недобросъвестни водачи, които изпреварвали колоната. 

В същото време в колоната от чакащи ТИР-ове на „Дунав мост 2” се стигна и до катастрофа. Микробус с полска регистрация е ударил отзад спрял тежкотоварен автомобил. Предполага се, че шофьорът на микробуса е заспал и това е довело до сблъсъка.

Последвайте канала на

Десислава Станева
19479 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
LKW

2017.01.24 | 10:15

2
Затваряйте границата !!! Само това е спасението !!! Като не мога да се движат и техните камиони ще видите колко бързо ще се оправи всичко.Голяма част от камионите им ходят по Гърция,най вече хладилници,като се изпразнят борсите много бързо ще реагират.Все пак не вярвам много,че проблема е пти тях ама.....

2017.01.24 | 10:12

1
само в българия са проблемите... това се прави умишлено, щот сме тъп народ

Добави коментар

Водещи новини