Новият американски министър на отбраната подчерта важността на НАТО

  • 24 януари 2017 07:57

  • 4411
  • 2
Новият американски министър на отбраната подчерта важността на НАТО
© gettyimages

Новият министър на отбраната на САЩ Джеймс Матис разговаря по телефона с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и заяви, че САЩ подкрепят НАТО, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

"Двамата лидери обсъдиха важността на общите ни ценности и министърът подчерта, че когато търсят съюзници, които да помогнат за защита на тези ценности, Съединените щати винаги се обръщат първо към Европа", каза говорителят на Пентагона Джеф Дейвис.
Матис, който е бил начело на командването на НАТО по трансформацията, се е обадил на Столтенберг в първия си ден на поста, за да наблегне на важността на трансатлантическите връзки, каза говорителят. Той съобщи също, че Матис и Столтенберг са се договорили да продължат консултациите си и очакват да се срещнат лично на февруарското заседанието на министрите на отбраната от НАТО, предаде Ройтерс.

Новият американски президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския постави под съмнение смисъла от съществуването на пакта, но много от хората, които той избра за висши постове в администрацията си, включително Матис, винаги са подчертавали важността на алианса, отбелязва ДПА. Вчера Матис е разговарял и с министрите на отбраната на Великобритания и Канада - Майкъл Фалън и Харджит Саджан.

Последвайте канала на

БТА
4411 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
оня с коня

2017.02.07 | 06:22

2
Никой президент няма да се откаже от НАТО , всеки се стреми да използва опрганизацията за своя полза . Тръмп няма да направи изключение .

2017.02.07 | 06:22

1
някой пак не ги огря а колко се надяваха

Добави коментар

Водещи новини