АБВ : Една от целите ни е да направим силен блок в лявото политическо пространство

  • 22 януари 2017 20:03

  • 8401
  • 6
АБВ : Една от целите ни е да направим силен блок в лявото политическо пространство
© Булфото (архив)

Една от целите ни е да направим силен, алтернативен блок в лявото политическо пространство. Това заяви в ефира на „Канал 3“ председателят на ПП АБВ Константин Проданов.

„Искаме да дадем на хората, които искат да гласуват, възможност да го направят,а не просто да пуснат бюлетината с отвращение за по-малкото зло. Целта ни е да им предоставим реална, работеща алтернатива, да дадат гласа си за формация, която предлага наистина работещи послания, конкретни неща, а не обещания на едро, нещо което виждаме често напоследък“.

Във връзка с темата Проданов отговори и на въпрос, свързан с коалиционната политика на АБВ и преговорите, които води партията с „Движение 21“, както и дали този диалог е пречка за разговор и сътрудничество с други формации. „В политиката не е на принципа „или кино или сладолед“. Идеята е да постигнем максимално широка и работеща формула и съгласие с всички, с които имаме сходни цели и програми. С всички, с които говорим, както и с останалите ни коалиционни партньори до момента, имаме някакви общи, сходни позиции и допирни точки. Имаме отправна точка за разговор с всеки един от тях. Дали ще успеем да намерим най-малкото общо кратно за постигане на тази широка коалиция и кой ще участва в нея, ще стане ясно след период от време. Имаме мандат от Изпълнителното бюро да водим преговори с различни формации от левоцентристкия спектър. Тeзи, които сме започнали с „Движение 21” се надявам, че ще приключат успешно, с постигането на споразумение“.

Председателят на АБВ коментира и твърдениятa на ръководството на БСП, че не се е отказало от намерението си да промени плоския данък, въпреки фактологията , която говори за точно обратното. „БСП за съжаление в последните дни прави все повече и повече стъпки в дясно. Пример за това е отказването от борбата за премахване на плоския данък. Заявката, че частично ще го променят, не решава основните проблеми. Такъв например, е липсата на необлагаем минимум, заради което в момента товарим данъчно най-уязвимите и най-бедните, а това с предложенията на социалистите няма да бъде променено“, подчерта Проданов.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
8401 6

Коментари 6

Добави коментар
абв

2017.01.24 | 15:00

6
целта ти не е да правиш нещо в българия, а се върна да крадеш, комуне.
Хехехе

2017.01.24 | 15:00

5
Бойко ще ви прилапа нещастници от АБВ. Нямата шанс
Никола

2017.01.24 | 15:00

4
АБВ,никога повече с ГЕРБ!!!Успех на изборите и поне 6%!Запомнете тази цифра!!!
Бай Шиле

2017.01.24 | 08:46

1
АБВ и БСП ще управляват в следващото правителство мощен юмрук в сурата на сините педали

2017.01.24 | 08:46

3
От шиле какво да очакваш,освен овчи работи!

2017.01.24 | 08:46

2
Бай Шиле, бай Шиле дърт коч ще си останеш.

Добави коментар

Водещи новини