Георги Първанов за Румен Радев: Президентът трябва да бъде визионер и стратег

  • 22 януари 2017 14:40

  • 12317
  • 4
Георги Първанов за Румен Радев: Президентът трябва да бъде визионер и стратег
© Булфото (архив)

Президентът трябва да бъде визионер и стратег, каза Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в по БНР.

С тези думи бившият държавен глава коментира сегашния президент Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който днес официално встъпи в длъжност. Събеседникът на медията коментира и първата реч на избрания на 13 ноември 2016 г. Радев. Коректно и точно президентът Радев очерта и направи преглед на проблемите, които има българската държава и общество. Той акцентира, че няма да има промяна в стратегическата ориентация на България. Може да се прави не просто балансирана политика, а политика, от която България да печели. Мисля, че целта на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е това, което ние преди в различно качество и документи сме казвали - България наистина да се нареди сред европейските народи, поне на средното ниво на страните от Европейския съюз.

Относно отчета на досегашния президент Първанов заяви: Стана ми малко смешно на някой изхвърляния в неговото слово. Например тезата, че той е първият президент, който е успял да докара газ, освен от Русия и от друга страна. Че е осигурил 1 милиард кубически метра газ от Азербайджан. Това аз го направих през 2008-а година. От тогава много министри и премиери ходеха в Баку и се връщаха със същата новина. Трябва да има памет. Има място за всички под слънцето. Няма смисъл да си преписваме чужди заслуги. Историците след нас ще решат кой какво е направил. Г-н Плевнелиев направи тежки грешки във вътрешнополитически и международен план. Аз си позволих, макар и сдържано, да го критикувам.

Причината Първанов да не присъства на церемонията по предаването на властта той определи така: Важните, ключовите фигури са старият и новият президент. Освен това със съжаление трябва да припомня, че ми предстои панихида една година от смъртта на майка ми.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
12317 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.03.04 | 09:25

4
"...и задължително да отстрелва защитени видове!" добави наум агент Гоце.

2017.02.24 | 11:01

3
а не пенсионер и курвар
Умник Гюро

2017.02.13 | 01:47

2
Комунистите са най-голямото зло в хилядолетната история на България. Те предадоха България. И продължават систематично да унищожават българския народ. Г-жа Лъжа Решетникова-Нинова е поредната гнусна, червена пачавра: продукт на КГБ. От същата лаборатория са Румен Радев и Илиана Йотова.

2017.02.13 | 01:47

1
ако е като теб , няма да го бъде , 4 000 000 000 $ изчезнали безследно

Добави коментар

Водещи новини