Вижте какво каза патриарх Неофит на президента Румен Радев (видео+снимки)

  • 22 януари 2017 12:41

  • 28127
  • 7
Вижте какво каза патриарх Неофит на президента Румен Радев (видео+снимки)
© Bulphoto

Молебен при встъпването в длъжност на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на бе отслужен в храм „Св. Александър Невски".

„За да е успешно вашето служение, ще бъде необходимо да се вслушате в стремежите на българските граждани“, заяви Светейшият Български патриарх Неофит, след като благослови новоизбрания държавен глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и отслужи Молебен, за да изпроси божията благодатна подкрепа в предстоящото му отговорно служение.

„Ваше превъзходителство г-н президент Радев, Ваше превъзходителство г-н президент Радев, уважаеми вицепрезиденти, днес ставаме свидетелите и съучастници в един исторически момент, новоизбраният президент и главнокомандваш на Българската армия встъпва в длъжност, заемайки на най-високия пост в държавата“, заяви патриарх Неофит. „Отправихме гореща молитва към Бога да му даде нужните сили и мъдрост за предстоящото му служение“, добави той. Патриарх Неофит заяви, че властта винаги е свързана с отговорност. „Колкото по-голяма е властта, толкова Бог възлага по-голяма отговорност, защото, на който много е дадено, много ще се изисква“, поясни той.

„Многоуважаеми г-н президент, днес когато Бог възлага върху плещите ви огромна отговорност за живота и благополучието на милиони хора в твърде сложно и размирно време. Вие повече от всякога е се нуждаете от Божията подкрепа. За да е успешно вашето, служение ще бъде необходимо да се вслушате в стремежите на българските граждани, да търсите това, което е полезно и добро за тях, това, което носи сигурност и мир. Ще са ви нужни особена чувствителност и мъдрост“, добави той.

Патриархът подари икона на президента Румен Радев и му пожела на добър час.

След молебена президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и вицепрезидентът Маргарита Попова посрещнаха президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, първата дама Десислава Радева и вицепрезидента Илияна Йотова пред парадния вход на президентската институция.

В официалната Гербова зала на Президентството двамата президенти Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на си направиха официална снимка.

Последвайте канала на

Десислава Станева
28127 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Умник Гюро

2017.01.23 | 21:54

7
Комунистите са най-голямото зло в хилядолетната история на България. Те предадоха България. И продължават систематично да унищожават българския народ. Г-жа Лъжа Решетникова-Нинова е поредната гнусна, червена пачавра: продукт на КГБ. От същата лаборатория са Румен Радев и Илиана Йотова.
УМНИК ГЮРО

2017.01.22 | 23:13

1
ПЕДАЛ ГЮРО.........СБОГОМ ГРИНГО.....
ВАЖНО

2017.01.23 | 21:54

6
ДА ЖИВЕЕ РАДЕВ,

2017.01.23 | 21:54

5
Патриарха ,хубаво нареждаше ,но не каза защо тия престъпници,бандити ,мафиоти 27 год. унищожаваха държавността и благополучието на българския народ .Къде е неговото място ,неговата роля и значенито на изречените от него послания.
Я ДА ВИДИМ КАКВО КАЗА?

2017.01.23 | 17:56

3
ДС Патриарха казал на Руския Резидент! И на двамата вярата е североизточна и бог им е с петолъчка на челото!

2017.01.23 | 17:56

4
Копеле,атеистическо!
Осата Мая

2017.01.23 | 17:56

2
Радев е путинов кавалджия.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини