Техническа повреда или заспиване на шофьора е причината за автобусната катастрофа в Италия

  • 21 януари 2017 13:36

  • 12797
  • 0
Техническа повреда или заспиване на шофьора е причината за автобусната катастрофа в Италия
© gettyimages (архив)

Все още не е ясна причината за страшната катастрофа, станала пред изминалата нощ в Италия с автобус с унгарски ученици. 

16 души загинаха - повечето тийнейджъри, а 26 бяха ранени, след като автобусът се блъсна в подпорен стълб на магистрала край Верона. Според представител на италианската полиция в злополуката не са били замесени други превозни средства, което значи, че автобусът може да е катастрофирал поради повреда или ако шофьорът е заспал, докато е карал, предаде БТА.

Унгарският външен министър Петер Сиярто съобщи на пресконференция в Будапеща, че водачът е изгубил контрол и автобусът се е блъснал в мантинелата, след това в подпорната колона и се е запалил. Учениците били от Будапеща, връщали се от ски ваканция във Франция.

Италианското радио РАИ съобщи, че словенски шофьор на камион, който карал зад автобуса, забелязал проблем с едно от колелата и се опитал да даде знак на водача, но той не реагирал достатъчно бързо. Словенецът останал на мястото на катастрофата и се опитвал да помогне на пострадалите, докато пристигне полицията.

По официални данни в автобуса са пътували 54 души, гимназисти, придружаващи си възрастни, включително двамата шофьори. Възможно е обаче да се окаже, че пътниците са били повече.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
12797 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини