10 места, които няма как да посетите

  • 21 януари 2017 12:47

  • 6500
  • 1
10 места, които няма как да посетите
© gettyimages (архив)

Те са толкова тайни, че много хора дори не подозират за тяхното съществуване.

На света има няколко места, които са засекретени и не е желателно никой да ги посещава. А и дори да иска, няма как да стане, защото те крият в себе си тайни, които никой не трябва да узнае. Благодарение на BBC, ви предлагаме преглед на тези тайни кътчета по земята.

Кралските военновъздушни сили, Северен Йоркшир, Англия

Тук ли е глобална централа по шпионаж? Повече подробности не са известни, разбира се, но във военната база, седалището на ECHELON, се намират шпионската мрежа на САЩ, Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Базата е построена в края на Студената война за комуникация със Съветския съюз. Вероятно е и до днес да се подслушва. Достъп имат само служителите на ECHELON и Американската агенция за национална сигурност.

Ниихау, Хавай, САЩ

Остров Ниихау е с площ 180 кв. км и се намира северозападно от Кауай. Днес тук живеят около 250 местни жители. Техният начин на живот не се променил, откакто островът съществува. Тук няма магазини и ресторанти, електричество, павирани пътища, къщи и хотели. На Ниихау не може да стъпите, ако не сте роден тук. Единствената работа е в ранчото на семейство Робинсън, а по- голямата част от населението отглежда добитък, произвежда плодове и зеленчуци. Местните се занимават също с лов и риболов, използвайки копия, мрежи, въжета и ножове. Островът е известен с уникалните си редки раковини, които могат да се намерят по плажовете. Достъпът до Ниихау е ограничен и става само с покана. Ако все пак искате да го видите, се организират обиколки с хеликоптер и с лодка.

Останалите места вижте тук.

Последвайте канала на

Novini.bg
6500 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мартин

2017.01.23 | 09:45

1
Ниихау, Хавай, САЩ блазе им

Добави коментар

Водещи новини