Днес честваме паметта на Св. Максим Изповедник и на Св. мъченик Неофит

  • 21 януари 2017 07:12

  • 5507
  • 0
Днес честваме паметта на Св. Максим Изповедник и на Св. мъченик Неофит
© Булфото (архив)

Негово светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще отбележи днес своя имен ден.

По този повод от 9.30 часа в митрополитския катедрален храм на София "Св. Неделя" ще бъде отслужена съборна Света литургия, възглавена от патриарх Неофит. Това съобщи отделът "Връзки с обществеността" при Светия синод на БПЦ. След края на богослужението, за здравето и благопреуспяването на първойерарха на Българската православна църква в неговото служение, ще бъде отслужен и молебен.
В съслужение с патриарх Неофит ще бъдат митрополитите от Светия синод, епископи и архимандрити на БПЦ, както и представителите на поместните православни църкви в България, игумени на манастири и столични свещеници.

На 21 януари Църквата чества паметта на Св. Максим Изповедник и на Св. мъченик Неофит - небесни покровители на приснопаметния патриарх Максим и на неговия наследник на патриаршеския престол - Светейшия патриарх Неофит. Общият за двамата празник беше повод приживе патриарх Максим да споделя радостта от този ден и тържеството си със своя по-млад събрат - сегашния патриарх Неофит, припомнят от Светия синод.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5507 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини