Тръмп елиминира плана на Обама за борба с климатичните промени

  • 20 януари 2017 21:26

  • 22737
  • 5
Тръмп елиминира плана на Обама за борба с климатичните промени
© gettyimages

Правителството на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е решено да премахне плана на предишния президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият за борба с климатичните промени и други негови инициативи за опазване на околната среда, се казва в поместено в сайта на Белия дом изявление, цитирано от Ройтерс.

"Президентът Тръмп е решен да елиминира вредните и ненужни политики, като Плана за действие за климата и Правилото за защитени водоизточници. Отмяната на тези ограничения значително ще помогне на американските работници, като увеличи заплащането с над 30 милиарда долара през следващите 7 години", се казва в изявлението. Планът за действие за климата на Обама предлагаше съкращения в емисиите въглероден диоксид на САЩ, отчасти чрез съхраняване на гори и насърчаване на по-широко използване на по-екологично чисти възобновяеми горива.

Усилията на Тръмп да укрепи петролно-газовия сектор в САЩ ще помогнат за увеличаване на държавните приходи за "възстановяване на нашите пътища, училища, мостове и публична инфраструктура", се казва в сайта. Правителството на Тръмп осъди съществуващата по думите й "антиполицейска атмосфера" в Америка и призова за по-стриктно налагане на закона, по-ефикасна полиция и по-активно участие на местните общности в опазването на реда.

"Опасната антиполицейска атмосфера в Америка е нещо неправилно. Правителството на Тръмп ще й сложи край", се казва в изявлението. В него се съобщава също, че Тръмп продължава да е ангажиран с изграждането на стена по границата с Мексико за спиране на незаконната имиграция.

Последвайте канала на

БТА
22737 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2017.01.26 | 23:10

2
Цървули!!!И Тръмп иска да използва климатичното оръжие HAARP!!!Срещу Китай и Русия!!!Айде,честито!!!Лумпени,русофилски безмозъчни!!!
ала бала

2017.01.26 | 23:11

5
А срещу теб кой е ползвал затъпяващото оръжие ?

2017.01.26 | 23:10

3
Не му обръщаѝ внимание, тоѝ недъгав се е родил, затова плюе срещу всички. Любимата му дума,, цървули,, говори за слаб интелект на баят кретен..!
ЗАПОЧНА СЕ!

2017.01.26 | 23:10

4
Сбогом, другарю Путин! На кого оставяш московските мекерета у нас? Сиротните!
българин

2017.01.26 | 23:10

1
тоя тръмп е пълен изрод и кукумицин,не случайно руската дума (парламент) ръкопляска като го избраха,

Добави коментар

Водещи новини