В Пловдив пропищяха от високи сметки за ток

  • 20 януари 2017 20:08

  • 3283
  • 2
В Пловдив пропищяха от високи сметки за ток
© Булфото (архив)

Пловдивчани масово с по-големи сметки за ток. Хората вече заделят пари от спестяванията си за януарските фактури, които се очаква да бъдат още по - високи. От електроразпределителното дружество заявиха, че няма да начисляват лихви за просрочени плащания и всяка една сметка може да бъде проверена.

Зимният бюджет на много семейства в Пловдив е на червено. Заради ниските температури всякакви отоплителни уреди влизат в употреба, което се отразява директно в сметките за ток, съобщава БНТ.

За още по-високи януарски сметки предупредиха от електроразрпределителното дружество ЕВН.

Голяма част от хората очакват новите фактури с притеснения. Някои споделят, че за електричество през зимата харчат една трета от доходите си.

Експерти обясняват рекордния енергиен разход през най - студените дни с употребата на отоплителни уреди, които имат голяма мощност, но не са ефективни. И за пример дават малките вентилаторни печки, които не са надеждна инвестиция.

Продължава проверката на Министерството на енергетиката в електроразпределните предприятия. От ведомството поискаха дружествата да изработят критерии за разсрочване на високите сметки за ток заради студеното време.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3283 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.01.30 | 01:58

2
ПО-ДОБРЕ ЗА ТОК, ОТКОЛКОТО ЗА ЛЕКАРСТВА
xari

2017.01.26 | 11:16

1
ПО-ДОБРЕ ЗА ХРАНА, ОТКОЛКОТО ЗА ТОК ОТ МОШЕНИЦИ

Добави коментар

Водещи новини