Жена от Монтана даде 3000 лева на измамници

  • 20 януари 2017 16:19

  • 2040
  • 2
Жена от Монтана даде 3000 лева на измамници
©

Жена на 76 години от Монтана е станала поредната жертва на телефонни измамници в региона. Т.М. оставила вчера 3000 лева до дърво в парк в центъра на Монтана, съобщиха от ОД на МВР.

На домашния телефон на жената се обадил непознат, който отправил заплаха за саморазправа с нея и семейството й, ако не му даде 15 000 евро. Тя затворила телефона, а веднага след това се обадил друг непознат, който се представил за началника на криминалната полиция в Монтана.

Той поискал съдействие за залавяне на банда, която се занимавала с телефонни измами и тероризъм.
Мнимият полицай поискал жената да остави всичките си налични пари на посоченото място в парка, като обещал, че при вземането на парите измамниците ще бъдат арестувани и сумата ще й бъде върната до вечерта. След като повече не се обадил никой, тя позвънила в полицията и разбрала, че е измамена.

След серия подобни телефонни измами полицията в Монтана напечата листовки с указания как да се действа в случай на обаждания от непознати по телефона. Листовките бяха разпространени чрез кметовете в селата и чрез полицейските инспектори в кварталите в градовете. Екземпляри от тях са поставени на публични места.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2040 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
FM

2017.01.21 | 09:41

2
Обезглавете двама, трима измамници и смазвайте добре гилотината, тези ще са първите. Още много сопол и Маймуни има за гилотината.

2017.01.20 | 23:08

1
Ей,това електората на БСПто се насра да дава 'помощи" на циганите! И тези хора ми гласуват за по-добра българия вече 25г....затова сме кенефа на Европа.......

Добави коментар

Водещи новини