Бъчварова: Няма информация, че блокадата в Гърция ще стигне до българската граница

  • 20 януари 2017 15:36

  • 6805
  • 4
Бъчварова: Няма информация, че блокадата в Гърция ще стигне до българската граница
© Булфото (архив)

В момента няма информация, че блокадата в Гърция и протестните действия ще стигнат до българската граница.

Това каза в Смолян министърът на вътрешните работи в оставка Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., цитирана от радио Фокус. Тя участва в работна среща по превенция на битовата престъпност в ОДМВР – Смолян. Министърът в оставка Бъчварова заяви, че има контакти с гръцкия си колега Тоскас още от миналата година и, ако се получи такава информация, веднага ще се свържат, за да установят каква организация могат да предприемат, защото това е обща грижа, и за гръцката, и за българската страна. „Миналата година успяхме благодарение на личните си контакти и на бързина на реакциите да набележим мерки, които дадоха резултат и сега има върху какво да се стъпи, ако това се случи, но вече е въпрос и на възможности на гръцкото правителство да повлияе върху протестиращите”, каза още министърът в оставка Бъчварова.

По повод провежданата операция за превенция на битовата престъпност заяви, че е удовлетворена от работата на Областната дирекция на МВР-Смолян и за никого не е новина това, че тук е най-ниската регистрирана битова престъпност. Министърът в оставка Бъчварова обясни, че тяхното желание е в дългосрочна перспектива да има полицай във всяко населено място, но в момента идеята не може да се осъществи и са предприели това, за което промените в закона дават възможност - започналото от края на миналата година назначаване на сътрудници по охрана, които да изпълняват определени функции в обектите на МВР, а служителите с полицейски правомощия да се включат в работата на терен.

„Другият начин, по който ще се компенсира недостатъчното присъствие, ще бъде чрез по-активното патрулиране, по-дългите маршрути, за което се отпускат и средствата за гориво, новите автомобили и средства за ремонт там, където е необходимо на вече съществуващите”, посочи министърът в оставка. Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. допълни, че за населените места, където живеят малко хора, се предвижда по-често посещение, патрулиране с по-дълъг обход на маршрутите, с познаване лично на самотноживеещите хора, контакт с тях, с добра съвместна работа с местната власт, с кметовете, със социалните работници.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6805 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.01.20 | 19:43

4
Некадърница
FM

2017.01.20 | 19:43

3
Бъчварова никога не е била в час. -Винаги преди Гърците да направят стачки по границата, преди тях ние, трябва да ги затворим, за неопределено време, два-три пъти продукцията в тировете им като се развали, и познайте.

2017.01.20 | 19:43

2
Пачаврова айде имаш още няколко дни помечтай си че си много важна и значима,а после прокурор ;))
фен

2017.01.20 | 19:42

1
Още малко ще ви погледаме гадните лъжливи физиономии.

Добави коментар

Водещи новини