3,4 години затвор за мъж убил майка си

  • 20 януари 2017 14:57

  • 6976
  • 0
3,4 години затвор за мъж убил майка си
©

Подсъдимият за убийството по непредпазливост на майка чрез умишлено нанесена телесна повреда Тодор Д. от Добрич бе осъден днес, 20 януари, от състав на Добричкия окръжен съд на 3 години и 4 месеца лишаване от свобода, които ще изтърпи при първоначално строг режим.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Той бе признат за виновен по обвинението на Окръжната прокуратура в Добрич по член 124, ал. 1 от наказателния кодекс. Присъдата на първата съдебна инстанция подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна. На 25 април 2015 г. 29-годишният подсъдим отишъл във Варна, за да си потърси работа като общ работник в зеленчукова борса. Привечер той се прибрал в дома си, където била само майка му. Жената го попитала дали е намерил работа и когато получила отрицателен отговор, го упрекнала, че заради оставането му без работа е отговорен за финансовите затруднения в семейството. Подразнен от това, той се опитал да излезе от стаята, но жената препречила пътя му.

Тодор блъснал майка си, тя залитнала и паднала върху ръба на печката на твърдо гориво. От удара жената се свлякла на пода и останала неподвижна. След като проверил дали майка му диша и се убедил в нейната смърт, Тодор започнал да мисли къде да скрие тялото й. Пренесъл трупа на майка си в гаража и го поставил с дрехите в канала.

Изчезването на жената довело до подаването на сигнал от съпруга й в полицията. Разпитани били десетки близки на жертвата, а криминалистите достигнали до извода, че съпричастност към престъплението има синът й Тодор. Той направил самопризнания за извършеното престъпление, но не разказал къде е скрил тялото на майка си. Обяснил, че е изхвърлил тялото в дере до бирената фабрика, но извършеното претърсване в района не дало резултат.

На 9 януари 2016 г. баща му отишъл в гаража за дърва за огрев. Слязъл в канала и там, затрупана под найлони и вехтории, намерил тялото на съпругата си. За престъплението бил задържан синът Тодор, който е обвинен от Окръжната прокуратура в убийство по непредпазливост на родната си майка.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6976 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини