Русия празнува встъпването в длъжност на Тръмп

  • 20 януари 2017 13:59

  • 11646
  • 10
Русия празнува встъпването в длъжност на Тръмп
© Getty Images/Guliver

Руски служители и депутати приветстват днешното встъпване в длъжност на новоизбрания президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския като началото на ера на по-добри отношения между двете страни, предаде Асошиейтед прес.

В Москва и други руски градове се организират празненства, а собствениците на барове и клубове чакат с нетърпение да спечелят от общото въодушевление.

Обещанията на Тръмп да оправи влошените отношения с Москва обнадежди политическия елит на Русия след периода на растящо напрежение с Вашингтон заради украинската криза, войната в Сирия и обвиненията за руска намеса в изборите в САЩ.

Премиерът Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега заяви, че макар политиката на Тръмп към Русия все още да не е ясна, правителството се надява разумът да надделее. "Готови сме да изпълним нашата част от работата за подобряване на отношенията", написа Медведев във Фейсбук.

Възхвалите на Тръмп към руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 породиха очаквания, че той може да се насочи към нормализиране на отношенията въпреки твърдите позиции за Русия на някои от номинираните от него членове на правителството.

Въпреки неяснотите около политиката на Тръмп, много руснаци имат големи надежди, а някои нощни клубове и барове организираха партита за отпразнуване на встъпването му в длъжност. Още снощи в един от московските клубове няколко десетки хора вдигаха тостове за Тръмп, посочва АП. Вили Токарев, 82-годишен певец, емигрирал в САЩ през 70-те години на миналия век, а по-късно станал музикална легенда в Русия, изпя своята песен "Тръмплисимо Америка".

"Тръмп, Тръмп - символ на Америка. Тръмп, Тръмп, той е президентът", пееше мустакатият Токарев на малка сцена, на фона на руския и американския флаг.

Леонид Слуцки, председател на комитета за външна политика в руската Дума, заяви в статия, публикувана днес, че "конструктивният подход и прагматизмът практически изчезнаха от руско-американския дневен ред при президентството на Обама.

Медведев остро разкритикува отиващата си администрация затова, че е разрушила отношенията с Москва, опитвайки се да третира Русия като "бананова република" и разчитайки на "груба сила и силен натиск" в отношенията с Москва.

Той заклейми санкциите на САЩ и съюзниците им срещу Русия заради Украйна, които сведоха сътрудничеството до нулата.

"Не можехме да си представим подобни действия дори по време на кубинската криза, когато ситуацията беше далеч по-сериозна", заяви Медведев, имайки предвид кризата заради съветските ракети в Куба, която доведе света до ръба на ядрен конфликт, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11646 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2017.01.27 | 21:13

10
така се радваха и за обама ,ама после......

2017.01.27 | 21:02

9
Целият свят трябва да празнува - нормален президент за Първи път от кратката им историйка на агресори! Само сорошоидите триполови вият на умряло ... отсега си знаят какво ги чака!
казачок

2017.01.27 | 21:01

8
ама извъобще не могат да го трогнат ще ги навре на мечката в боксониерата
321

2017.01.26 | 05:09

7
русия винаги действа подмолно - щом празнуват значи нещо не е наред при тръмп

2017.01.24 | 15:00

5
Тъпакоо, кой празнува, ако признава слабостта си?И кравирия ли за това празнува, щото са най-слабите вече? Ей че си и проста и жалка! Що ли ти се връзваме дъртачке ...

2017.01.24 | 14:58

3
По-скоро значи, че си глупак. Това, че в Русия празнуват значи, че признават слабостта си. А щом го правят, значи санкциите имат ефект и руснаците не желаят и никога не са желали конфликт и напрежение със запада. Нито имат или са имали такъв интерес. Въпросът е, защо се случи всичко това и в чий интерес? Надявам се, че Тръмп е достатъчно умен да им остави вратичка да се измъкнат с достойнство и повече да не допуска напрежение с Русия, защото мечката хапе най-силно когато е в безизходица.

2017.01.24 | 14:58

2
храмерик винаги действа подмолно и долно - щом заплашват Тръмп, значи Тръмп е човекът. Светът го приветства - единственият НОРМАЛЕН президент на новата държавица с жалко кратка история.
Donald J. Trump

2017.01.24 | 14:58

1
selebrating will not help you cyka blyat :)))

2017.01.26 | 05:08

6
а ти фурнаджийско лопато, нали до вчера поддържаше килъри и плюеше тръмп, сега и задника с хастара си обърна на 360 градуса, а подлого жалка?!

2017.01.24 | 14:58

4
ПРАЗНУВАТ АМА НАКРИВО ТЯХНАТА ХИЛЪРИ НЕ СПЕЧЕЛИ

Добави коментар

Водещи новини