Рекламираме българска луканка и кашкавал в Берлин

  • 20 януари 2017 10:28

  • 28526
  • 0
Рекламираме българска луканка и кашкавал в Берлин
© Булфото (Архив)

14 български фирми участват със свои продукти в започващото днес световно изложение за земеделие, храни и градинарство "Зелена седмица" в Берлин. Изложението е една седмица и всяка година привлича над половин милион посетители.

България участва за 28-ми път със своя щанд в 82-годишния форум. На площ от 140 кв.м. родните фирми ще представят пред претенциозната публика традиционни храни и напитки, като панагюрска луканка и филе, малиново и къпиново вино, био сокове, екологичен мед, сушени плодове, биволско, овче, козе и краве сирене, кашкавал и подправки, предаде БНР.

Успоредно с Панаира на храните и земеделските стоки в Берлин протичат и сериозни политически форуми. Българският министър на земеделието в оставка Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри тази година ще участва в Срещата на върха на земеделските министри, която ще бъде под надслов "Земеделие и води - ключът за изхранването на света". Страна-партньор на събитието през 2017 г. е Унгария.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
28526 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини