Румяна Бъчварова: Целта ни е увеличено и активно полицейско присъствие

  • 19 януари 2017 21:25

  • 2333
  • 4
Румяна Бъчварова: Целта ни е увеличено и активно полицейско присъствие
©

Министърът на вътрешните работи в оставка Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. и директорът на ГД "Национална полиция" Христо Терзийски имаха работно съвещание с ръководството на ОДВМР-Стара Загора и с началниците на районните управления. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

То е в рамките на обиколката на вътрешния министър в областните дирекции в страната във връзка с националната операция за противодействие на конвенционалната престъпност. Целим увеличено и активно полицейско присъствие, е отбелязала министър Бъчварова пред ръководния състав. Очаква се към ОДМВР-Стара Загора допълнително да заработят до 50 сътрудници по охраната. През следващия месец ще бъдат предоставени и 13 нови оборудвани автомобила.

Директорът на ОДМВР-Стара Загора ст. комисар Николай Кирков е посочил, че са увеличени автопатрулите, активно се извършват и проверки на заложни къщи и оказиони. От началото на операцията са задържани 39 души, установени са осем издирвани лица, образувани са 21 досъдебни производства и са били проверени 77 заложни къщи и оказиона. Издадени са 275 акта за различни нарушения.

Вътрешният министър се е информирала и за криминогенната обстановка и характерни престъпления в областта.

По думите на директора на областната дирекция предизвикателство остават телефонните измами - въпреки широката разяснителна кампания, разпространените над 10 хиляди листовки и активното разследване, този вид престъпления продължават да се случват. По линия на пътната безопасност на територията на областта има регистриран спад с пет жертви по-малко за 2016 г. в сравнение с 2015 г.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2333 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
оня с коня

2017.01.20 | 18:57

4
Увеличавате работата на полицаите а заплатите не , това само в БГ го има .
бойкооооооо курвоооооооооооо

2017.01.20 | 18:57

3
плачете курвии от гроб майка ви ибахме изроди -хайде в затвора герберасти гнусниииииии

2017.01.20 | 18:57

2
Раздайте на хорат оръжие и "битовата" ви престъпност ще намале е в пъти!

2017.01.20 | 16:22

1
”Битова престъпност” е манипулация на медиите и политиците. Взломната кражба, грабежа, изнасилването, убийството са тежки криминални престъпления. Факта, че са извършени в частен имот няма нищо "битово" ! Това са евтини пропагандни трикове за неглижиране на неспособността на държавата да осигури сигурност на обикновения човек

Добави коментар

Водещи новини