Бъчварова: Област Кърджали е с най-ниска битова престъпност

  • 19 януари 2017 17:28

  • 6822
  • 9
Бъчварова: Област Кърджали е с най-ниска битова престъпност
© Булфото (архив)

Министърът на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. и директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски проведоха работно съвещание с ръководния състав на ОДМВР-Кърджали, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Главен акцент бе поставен върху създадената организация за успешното провеждане на стартиралата вече специализирана операция. Министър Бъчварова уточни, че за нуждите на дирекцията ще бъдат доставени 8 нови автомобила и ще бъдат назначени допълнително 6 сътрудници по охраната. От началото на специализираната операция до момента са регистрирани 14 заявителски материала за кражби, незаконно притежаване на наркотични вещества, оръжие и боеприпаси и управление на МПС след употреба на алкохол. По тях са образувани 6 незабавни производства. Установени са 9 души, обявени за издирване, задържани са 18 извършители на престъпления. Съставени са 69 акта за административни нарушения, отчете директорът на ОД МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов.

Съвместно с РД „ПБЗН” са извършени проверки на площадки и места, където се осъществява изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали. Засилено е полицейското присъствие в пазарните дни в селата. Организирани са съвместни наряди със служители на Зоналното жандармерийско управление в Кърджали за охрана на селските райони и вилните зони. Полицейските и младши полицейските инспектори провеждат периодично срещи със самотно живеещи възрастни хора с цел установяване на тяхното състояние, както и завишаване на вниманието им към опазване на личното имущество и повишена бдителност при присъствие на непознати лица със съмнително поведение.

По думите на директора на ГД „Национална полиция” гл. комисар Христо Терзийски разкриваемостта в работата на ОДМВР-Кърджали е добра, но предизвикателство е сигурността по пътищата с оглед засиления трафик през областта. Той съобщи, че в момента се извършва тестване на системите в МВР и НАП за онлайн връзка, която да повиши събираемостта на глобите в национален мащаб и това да действа възпиращо върху водачите за извършване на нарушения на ЗДвП.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6822 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2017.01.20 | 16:23

8
КЪДЕТО ИМА ИСЛЯМ НЯМА КОМУНИЗЪМ, ХРИСТИЯНИТЕ ДА ВЗЕМАТ ПРИМЕР
дуци

2017.01.20 | 23:38

9
те вашите турчоля хич не крадат ,бе те са направо ангели
FM

2017.01.20 | 13:49

7
С най-ниската престъпност, защото почти всички, са на дървото.
СТАТИСТИКА СТАКМИСТИКА

2017.01.20 | 09:32

6
В огромното нереформирано и неефективно шуробаджанашко МВР за "наши " хрантутници. А в канцелариите само , любовници, балдъзи, сестри, майки,тъщи...на МВР-началници.

2017.01.19 | 23:34

2
радев си назначил любовницата за пиар на армията
Пенчо

2017.01.20 | 09:31

5
От доста време в публичното пространство се натрапва едно пониятие - "битова престъпност". Това е като овца стръвница, граблив заек, козел единак или куца змия. Няма такова животно ! В криминологията и правото няма такова "чудо" ! На шега, като битово престъпление мога да определя случаите, когато сина ми изяжда мезето за ракията. А иначе, взломната кражба, грабежа, изнасилването, убийството /които обикновено не се извършват по площади в присъствието на медии/...са тежки умишлени престъпления. Във факта, че са извършени в частен имот няма нищо "битово" ! Това са евтини пропагандни трикове за неглижиране на неспособността на държавата да осигури сигурност на обикновения човек.
ИСЛЯМА ГИ СПАСЯВА ЧУЛИ МА БЪЧВА ТЪППА КУУРВО ТЪПА

2017.01.20 | 03:40

4
ПОЖАРНИКАРЯ И СОЦИОЛОЖКАТА СИ ОТИВАТ АУФВИДЕРЗЕЕН
ами така е

2017.01.19 | 23:45

3
Хелзинското комитет има карт бланш да стимулира циганската престъпност за християнските райони, за подопечните на Дианета има забрана от Сорос!

2017.01.19 | 20:39

1
спрете ръсенето със сол. Солта изяжда асфалта

Добави коментар

Водещи новини