Наградиха шуменските доброволци, участвали във възстановяването на Хитрино

  • 19 януари 2017 17:06

  • 1377
  • 1
Наградиха шуменските доброволци, участвали във възстановяването на Хитрино
© Булфото

Кметът на община Шумен Любомир Христов награди доброволците от общинското формирование, които се включиха във възстановяването на Хитрино след влаковата катастрофа на 10 декември 2016 година и изтеглянето на цистерните след трагедията в селото.

Това съобщиха от общинската пресслужба. На специална церемония на 14 от шуменски доброволци бяха връчени благодарствени грамоти за проявена отговорност и висок професионализъм.

Доброволното формирование на община Шумен е едно от първите, регистрирани в страната.

В момента в него членуват 37 (тридесет и седем) доброволци, като през настоящата 2017 година според новите изисквания по регистрацията съставът му ще бъде редуциран под 30 (тридесет) души. Базата на формированието се помещава в защитното съоръжение на СУ "Трайко Симеонов" в града.

Осигурена е пълната защитна екипировка на доброволците със средства от държавата. Формированието е оборудвано с техника и помощен инвентар, закупени от Община Шумен, обясни още кметът.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1377 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Димитър Борисов

2017.01.20 | 06:57

1
Димитър Борисов Доброволците са пример как може да си помагаме в трудни моменти. Не трябва да се делим на религии раси и политическа принадлежност. Законите трябва да са еднакви за всички. Но има определена група хора които се занимават с кражби и педофилия без да им се търси съдебна отговорност. Оправдават се че обичаите им са такива. Утре могат да кажат че обичаите им са да убиват хора, правосъдието пак ли ще си зарови главата в пясъка. 20.1.2017г.

Добави коментар

Водещи новини