Опитайте кулинарни изкушения на неделен брънч в ресторант "Сезони" в хотел Хилтън

  • 19 януари 2017 16:15

  • 3501
  • 0
Опитайте кулинарни изкушения на неделен брънч в ресторант "Сезони" в хотел Хилтън
©

Брънчът е симпатичен хибрид между закуска и обяд, който често включва и лек алкохол – бира или чаша искрящо вино. Eдно от знаковите места в София, които предлага брънч, е ресторант „Сезони“ в хотел Хилтън София.

Неделният брънч в ресторант „Сезони“ се провежда от отварянето на хотела през 2001 г. - всяка неделя, от 12 до 15:30 ч. Той е едно наистина специално неделно забавление за цялото семейство, сътворено от екипа на ресторанта и кухнята на хотела. Днес начело са Адриан Толоев, Мениджър Храни и Напитки и Ива Михайлова, Главен готвач.

За кулинарните изкушения се грижи Ива и нейният талантлив екип от млади и ентусиазирани готвачи. Традиционно се използват най-пресните продукти според сезона. Точно заради това през настоящия сезон в неделния брънч има зимни нотки – от декорацията на бюфета до ястията и забавленията за деца.

За обслужването се грижи екипът на ресторант „Сезони“, който от приемането на резервацията до изпращането на гостите е на тяхно разположение, за да направи брънч изживяването наистина приятно.

Какво предлага брънч бюфетът за кулинарни ценители?

Ястията от закуска са кроасани, датски сладкиши, мъфини, палачинки, гофрети, както и омлети и яйца по бенедиктински.

На салатения бар има специална секция за Цезар салата по изпитана рецепта на хотелите Хилтън, също така разнообразие от зелени салати и сезонни крудити с дип, антипасти и рибен кът, който включва пушена сьомга, пъстърва, херинга, хайвер с кондименти и коктейлни скариди. Селекцията колбаси изобилства от различни български и италиански такива, ростбиф и пуешко. Високо ценен е азиатският кът - с много суши, салата с нудели и азиатски сосове. Има и селектирани български, френски и италиански сирена – за тези, които не могат да започнат деня си без тях. Супите са сезонни - през зимата се препоръчва тиквената крем супа.

Като част от топлите ястия бюфетът предлага и пресни миди с чесън, мащерка, чили и магданоз. На карвинг стейшънът често се подвизават свински ребра, пуйка или говеждо.

Всяка неделя има зеленчук на брънча – от ряпа до аспержи, целина, пащърнак или броколи – за любителите на здравословните, по-леки кулинарни предложения.

Основните ястия са заешко конфи, свинско филе, пене с доматен сос, пълнени калмари, картофи с розмарин и други. Десертите са неустоими – от любимите крем брюле и панакота до ябълков щрудел, Тирамису, шоколадови профитероли, различни мусове, тарталети и неизменният шоколадов фонтан.

Цената на неделния брънч в ресторант „Сезони“ е пакетна – 46 лв. на човек. В нея е включена и консумация на чаша искрящо вино, наливна бира, безалкохолни напитки и сокове.

Ключова част от брънч концепцията е детският кът със забавления от „Wonder Group”, където всяка неделя най-квалифицирани детегледачи и аниматори предлагат тематични занимания за децата от оцветяване и апликиране до вълнуващи игри и състезания.

Няма куверт за деца под 10 години – те се радват на детския кът и лакомствата от бюфета безплатно. За деца между 10 и 15 години се предлага 50% отстъпка от цената за възрастни.

Последвайте канала на

Novini.bg
3501 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини