Идентифициран е още един от атентаторите в Париж на 13 ноември 2015 година

  • 18 януари 2017 21:42

  • 2288
  • 0
Идентифициран е още един от атентаторите в Париж на 13 ноември 2015 година
© Getty Images

Френските следователи смятат, че са идентифицирали един от атентаторите самоубийци, които се самовзривиха на "Стад дьо Франс", поставяйки началото на поредицата джихадистки атаки в Париж на 13 ноември 2015 г., предаде Франс прес.

Досега беше известен само един от тримата нападатели на "Стад дьо Франс" - Билал Хадфи, живеещ в Белгия френски гражданин на 20 години. Служители на Главното управление за външна сигурност (френското разузнаване) смятат, че вторият атентатор е Амар Рамадан Мансур Мохамад ас Сабауи, който имал фалшив сирийски паспорт. Сабауи е бил 20-годишен иракчанин, родом от Мосул. След нападението членове на групировката "Ислямска държава", която пое отговорност за атентатите в Париж, са предали на семейството му сума, еквивалентна на 5000 долара, се казва в докладна записка на френските агенти от февруари 2016 г., разсекретена в началото на миналия месец. За да обяснят предаването на сумата, екстремистите не са споменали за френската столица, а са излъгали, че Сабауи е извършил самоубийствен атентат в Багдад.

Последният от тримата нападатели, също притежавал фалшив сирийски паспорт, все още не е идентифициран. Двамата със Сабауи са достигнали Европа с потока от сирийски бежанци. Те са акостирали на гръцкия остров Лерос с лодка, заедно с няколко предполагаеми свои съучастници.

Последвайте канала на

БТА
2288 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини