Гръцкият посланик: Към този момент не се очаква блокиране на границата от фермери

  • 18 януари 2017 16:30

  • 1538
  • 2
Гръцкият посланик: Към този момент не се очаква блокиране на границата от фермери
©

Депутатите от групата за приятелство България-Гърция в 43-то Народно събрание с председател Даниела Савеклиева /ГЕРБ/ се срещнаха в парламента с извънредния и пълномощен посланик на Гърция у нас Григориос Василоконстантакис.
В срещата са участвали и депутатите от ГЕРБ Димитър Танев и Нели Петрова.

Сред обсъжданите въпроси е била очакваната блокада на българо-гръцката граница при ГКПП-Кулата от гръцките фермери.

"Посланик Василоконстантакис ни увери, че гръцкото правителство води сериозен диалог с фермерите за разрешаване на техните проблеми и към този момент не се очаква блокиране на границата. Той подчерта, че ако гръцките земеделци предприемат някакви протестни действия, те ще засегнат вътрешността на страната", е коментирала Даниела Савеклиева.

Народните представители са заявили по време на срещата, че България ще продължи да подкрепя и насърчава политиката на разширяване и европейската перспектива на Западните Балкани при пълното изпълнение на съответните критерии.

"България и Гърция имат жизненоважен общ интерес от запазването на интегритета на Европейския съюз. Нещо повече, бидейки външна граница на ЕС, т.е. намирайки се географски в неговата периферия, ние сме най-заплашени от евентуална дезинтеграция на ЕС. Не бива да допускаме създаването на Европа на "няколко скорости" и маргинализирането на определени държави-членки", е заявила Савеклиева.

Българските депутати са благодарили за помощта на Гърция за приемане на България в Шенгенското пространство и са заявили, че очакват Гърция да окаже подкрепа в процеса на подготовка и провеждане на българското председателство на Съвета на ЕС.

Посланик Василоконстантакис е приел поканата на народния представител Димитър Танев да посети Сандански и Петрич.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1538 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.01.19 | 04:46

2
Нищо де и да има КН ще иде да говори с тях и нещата ще се оправят...Стига ББ си е правил ПР....
Инженера

2017.01.18 | 16:58

1
На византиец доверие не може да се има - справка българската история.

Добави коментар

Водещи новини