Попова с призив: Трябва да се обединим, на народа му омръзна от вътрешни войни (видео+снимки)

  • 18 януари 2017 11:56

  • 69361
  • 3
Попова с призив: Трябва да се обединим, на народа му омръзна от вътрешни войни (видео+снимки)
© Булфото (архив)

Искам да заявя още в началото едно нещо. Ние с президента влязохме като екип на 22 януари 2012 година и ще излезем заедно като екип на 22 януари 2017 година.

Това каза по време на отчета си вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на. Искам да благодаря на екипа си, с който работихме за България. Следващата администрация е добре да запомни, че трябва да се побратими с истината и да работи с очи за България. Нас ни очакват избори, нова президентска администрация, която да работи в сговор с тази, която ще завари. Искам да оставя едно послание на хората, които ще дойдат след нас. Разделението в обществото е първият проблем, който мъчи снагата на обществото ни. Този проблем ни съпътстваше почти през целия мандат. Разединението означава тежки социални противопоставяния. Социалните конфликти водят до нестабилност на политическата система. Имаме проблеми със стабилността в политическата система. Трябва да попитаме защо е тази агресия и нужна ли е тя на народа ни? Колко ни струва това разделение? Нашенска работа ли е или не съвсем? Трябва да има справедлисвост. Това означава всеки да носи личната си отговорност. При разделението няма лична отговорност. Това пречи да се изгради това гражданско общество, от което имаме толкова голяма нужда.

Разделението води до криминализиране на цялото общество. Трябва да спрем структурните реформи. Трябва да заживеем в сговор. Халът на народа ни не е добър. Никой не е в състояние да ги убеди в обратното. никой не може да ги убеди, че ги чака розово бъдеще. Партиите трябва да седнат и да се разберат. Да изготвят програма за бъдещето на държавата. Не можем да бъдем повече разединени. Как я мислят партиите? Четем само програми, че този не може с онзи, че тази партия няма да разговаря с онази. Не може да се продължава така. Трябва да работим не за разделение. Ако водим непрекъснати войни помежду си, пита ли се някой какво изнасяме навън? Не можем да изправяме всеки срещу всеки. На народа му омръзна от вътрешна война. Аз искам да изнасяме мир, бъдеще, спокойствие. Трябва да седнем и да се помирим. Бъдещата президентска администрация трябва да извади този приоритет като номер едно, категорична беше Попова.

Мисля, че не допуснахме нито един гаф с екипа ми, с който да навредим на институцията. Благодаря на екипа ми. Всичко, което направих за този мандат, а то не е малко, го направих с вас. Продължавайте да работите с очи за България, завърши вицепрезидентът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
69361 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
баи Василе

2017.01.19 | 14:54

3
Че нали точно вие политиците си разделихте БАНИЦАТА на Ахмедчо ,исползвахте работливите но неграмотните хорица да ви избират по партиина принадлежност а не като способни и кадърни специалисти .ПРОМЕНЕТЕ СИ МИСЛЕНЕТО ЗА УПРАВЛЕНИЕ МЕЖДУ ВАС ПОЛИТИЦИТЕ И ТОГАВА ОБЕДИНЯВАИТЕ ХОРАТА .
АЙ, СЕКТИР!

2017.01.19 | 10:04

2
Тая кукумявка никой не я бръсне за слива!

2017.01.19 | 10:04

1
Млък ма ,Пачавро! Ние, българите сме си обединени! Московските червени мекерета не са българи!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини