Opel показаха новия си стилен SUV - Crossland X (Снимки и видео)

  • 18 януари 2017 11:55

  • 4212
  • 1
Opel показаха новия си стилен SUV - Crossland X (Снимки и видео)
©

Стегнат и компактен отвън, много просторен и гъвкав отвътре, със завладяваща визия на SUV – това е напълно новият Opel Crossland X. Този функционален градски кросоувър модел е вторият член на семейството Opel X. Той се присъединява към B-сегмента, където се нарежда до бестселъра Mokka X.

По-големият Grandland X ще бъде представен по-късно през тази година като представител на компактния клас (C сегмента). По този начин Opel дава начало на продуктовата офанзива наречена “7 през 17-а”, включваща представянето на седем нови автомобила през 2017 година. Два от тях са нови модели от семейството X, които предлагат най-доброто от различните светове: дързък дизайн, усещане за SUV и качества за градски лайфстайл. Opel Crossland X ще отбележи своя дебют в Берлин на 01 февруари.

В сравнение с Opel Mokka X, който се предлага с опционално задвижване на четирите колела, позволяващо и разходки извън пътя, новият Opel Crossland X е насочен към градските терени. Той има вталена и стегната форма, но едновременно с това е изключително подходящ за дълги пътувания – като например до ферма за органични продукти или за пътешествие до Тоскана. Със своята дължина от 4.21 метра, новият Crossland X е с 16 сантиметра по-къс от Astra, но същевременно с това е с 10 сантиметра по-висок. Пътниците в него могат да се радват на високо разположени седалки и позиции, като по този начин разполагат с приятен обзор. Купувачите търсещи още по-вълнуващо преживяване могат да си осигурят допълнително усещане за простор с предлагания като допълнително оборудване панорамен стъклен покрив.

Освен това новият модел предлага изключителни иновативни решения, превръщащи всекидневното пътуване в нещо по-комфортно, по-безопасно и по-лесно. Адаптивните предни светлини (AFL), head up дисплеят и панорамната камера за обратно виждане със 180-градусов обзор, както и авангардният асистент за паркиране (Advanced Park Assist), системите за предупреждение за опасност от удар отпред с установяване на пешеходец и автономно автоматично спиране (Forward Collision Alert with pedestrian detection and Autonomous Emergency Braking),  тристепенната система за установяване на умората на водача, за спазване на лентата за движение (Lane Keep Assist), за разпознаването на пътните знаци (Speed Sign Recognition) и предупреждението за наличие на обект в мъртвата зона на зрението на водача (Side Blind Spot Alert) са част от примерите в тази насока.

Както водачът, така и пътникът до него могат да се насладят на качествата на ергономичните, сертифицирани от AGR (Aktion Gesunder Rücken, Германско дружество за здрави гърбове) седалки. Opel е единственият производител, предлагащ подобна технология, свързана с комфорта в този сегмент (както за Crossland X, така и за Mokka X). Багажникът от своя страна предлага обем от 410 литра – без да се сгъват задните седалки – и е водещ за класа. В допълнение, пътниците на задната седалка могат да настроят своята позиция, благодарение на възможността и за изместване със 150 милиметра в хоризонтална посока.

Новият Opel Crossland X: Стилен за града със SUV излъчване 

В допълнение Opel Crossland X предлага високо ниво на функционалност, включващо например плъзгаща се задна седалка. Тя е разделена в пропорция 60/40 и може да бъде изместена назад с до 150 милиметра, превръщайки пътуването на втория ред в удобство дори за хора с дълги крака. Алтернативно, при изместването и напред, багажното пространство може да бъде увеличено до водещите за класа 520 литра. При сгъване на облегалката могат да се превозват дълги предмети. Вертикалните части на седалките се предлагат и във версия с разделяне 40/20/40. Crossland X може да бъде заключван, отключван и стартиран с помощта на системата Keyless Open & Start. 

Crossland X се предлага също с Панорамна камера за обратно виждане. Тя увеличава ъгъла на видимост назад до 180 градуса, така че водачът да може например да вижда и други приближаващи от двете страни автомобили при движение на заден ход. Освен това Авангардният асистент за паркиране подобрява възможността за паркиране още повече. Той разпознава удобни за целта места и паркира автомобила автоматично. Освен това последният може и да напусне мястото автоматично – водачът трябва само да оперира с педалите. А по време на зимните месеци предното стъкло с подгряване и отопляемият волан повишават нивото на комфорт и безопасност.

Последвайте канала на

Веселина Кирова
4212 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2017.02.05 | 18:10

1
Кое е по-бързо от Опела. -"Ръждата".

Добави коментар

Водещи новини