Барак Обама намали присъдата на Къртицата на WikiLeaks. Едуард Сноудън му благодари

  • 18 януари 2017 11:16

  • 5860
  • 1
Барак Обама намали присъдата на Къртицата на WikiLeaks. Едуард Сноудън му благодари
© gettyimages (архив)

Бившият сътрудник на американската Агенция за национална сигурност Едуард Сноудън благодари на стопанина на Белия дом – Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият за намаляването на присъдата на Брадли (Челси) Манинг, предаде РИА Новости.

Американецът, който разкри как службите на неговата страна са следили десетки хиляди души по цял свят, коментира решението на държавния глава на САЩ да разреши бившия редник от армията да излезе на свобода през май т.г. "Искам да го кажа напълно сериозно и от цялото си сърце: Благодаря, Обама!" Това написа Сноудън в Twitter. Той също благодари на всички, които са застанали на страната на Манинг. Новината за предсрочното освобождаване бе приветствана и от създателя на WikiLeaks Джулиън Асандж.

Брадли, който си смени пола, а по-късно името на Челси, Манинг бе осъден на 35 години затвор през 2013 г.  Къртицата на WikiLeaks бе призната за виновна в издаване на поверителна информация. Тя се очакваше да излезе от затвора през 2045 г.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5860 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2017.01.19 | 08:39

1
Къртица сиренце на капан, обича ли.

Добави коментар

Водещи новини