Йордан Цонев: Отворени сме към коалиция и с ГЕРБ, и с БСП - добър партньор сме

  • 18 януари 2017 08:29

  • 9414
  • 9
Йордан Цонев: Отворени сме към коалиция и с ГЕРБ, и с БСП - добър партньор сме
© БТВ

Доброто за България е след изборите да има ясна проевропейска коалиция, в която да има отказ от религиозно и етническо противопоставяне. Това каза в сутрешния блок на БНТ зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на. Наричаме тази коалиция "ценностно мнозинство", поради изповядване на сходни ценности, но не по-малко важно е да бъдат сходни и програмите, добави той.

Може да има и правителство на малцинството. ДПС би подкрепила такова правителство, ако се движи по нашата линия – да води проевропейска политика и да не проповядва религиозно и етническо противопоставяне, заяви Цонев. Трябва да се избегне вариантът "избори до дупка". Ако не може да се избегне, изборите винаги са изход, посочи той.

Коалиционният план на ДПС е отворен към всички проевропейски партии в България – и ГЕРБ, и БСП са такива партии. Ние сме добър коалиционен партньор. Най-добрите работи, които свърши БСП за България, бяха в периода 2005-2009 г., по времето на Тройната коалиция. Това стана с активната роля и с мандата на ДПС. Не знам защо в БСП отчитат като грешка съюзите си с ДПС, коментира зам.-председателят на ПГ на Движението.

Новата коалиция трябва да доведе страната до стабилност, защото предишната не успя да свърши това. Участниците в правителството "Борисов 2" бяха много разнородни, което предопредели краха на управлението им. ГЕРБ избра погрешен път - да състави безпринципна коалиция. Затова и пътят на Народното събрание беше толкова кратък. Участниците в една коалиция трябва да имат сходни програми, не може да участват ксенофобски партии като Патриотичния фронт, отречени от Европа. Поведението на Реформаторския блок пък беше шизофренно, подчерта Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

Борисов е много интуитивен политик – усеща волята на хората. Не подаде оставка заради загубата на президентските избори, а защото знаеше, че не може да управлява повече с тези коалиционни партньори. Това щеше да бъде ад за него. Затова политическият му ход да подаде оставка беше изключително мъдър, каза още зам.-председателят на ПГ на ДПС.

Той съобщи, че бившият премиер Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 засега не е изявил желание да участва в депутатските листи на ДПС, но Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на ще участва.

По думите на Цонев, Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, се справя чудесно като председател на ДПС. Той успя да обедини структурите и върна колективното начало в управлението на ДПС. Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от е нашият лидер. Той е страхотен човек и по признанието на всички, най-добрият политик, каза още Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9414 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2017.01.24 | 03:55

9
Никога! Само ДА,БЪЛГАРИЯ!

2017.01.19 | 13:08

8
ДПС ..ВИНАГИ ГОТОВИ ДА СЕ ОБЛАЖАТ ОТ ДЪРЖАВНАТА СОФРА ..БОСТАН ЗАВИНАГИ ..
ДА ВИ Е ЧЕСТИТА!

2017.01.19 | 13:08

7
Широка коалиция по царски! Преди с Царя НДСВ+БСП+ДПС, сега с Бодигарда на царя ГЕРБ+БСП+ДПС. КОНГРЕЧУЛЕЙШЪН!
5

2017.01.19 | 13:08

6
Този лицемер няма наяждане

2017.01.19 | 13:07

5
Що не кажеш че само парите ви интересуват и да не занимаваш хората и да не пълниш публичното пространство с глупости!
БайКиро

2017.01.18 | 19:21

4
Тоя сопол и с дявола ще се коалира само да може да си тъпче мазния задник!!
Коста

2017.01.18 | 19:21

3
И този е завършил православно богословие, а ходи на откриването на текета из Родопите. Анатема!Засрамете се и проверете дали имате кръст или полумесец на гърдите!

2017.01.18 | 17:09

2
ПОРЕДНОТО ПРОВОКАТИВНО ЗАГЛАВИЕ ЦОНЕВ КАЗВА /ДПС МОЖЕ ДА СЕ КОАЛИРА С ВСИЧКИ ПРОЕВРОПЕИСКИ ПАРТИИ ГЕРБ И БСП СА ТАКИВА /НЕ КАЗВА ЩЕ ПРАВИМ КОАЛИЦИЯ С ГЕРБ И НАДОЛО СПОМЕНАВА САМО ХУБАВИТЕ НЕЩА С БСП НА ОРЕШАРСКИ КЪДЕ Е ГЕРБ В ЦЯЛАТА СХЕМА НЕ ЖУРНАЛИСТ А ПОДЛОГА

2017.01.18 | 14:51

1
отворени са за гроб ..ама не те в гроба ще легнат ..гроба е за народа ..пък те ще папкат..

Добави коментар

Водещи новини