Лекари се борят за дете от приемно семейство с премръзнали крака

  • 17 януари 2017 20:43

  • 53722
  • 1
Лекари се борят за дете от приемно семейство с премръзнали крака
© Getty Images

6-годишно дете от павликенското село Долна Липница, отглеждано в приемно семейство, е настанено за лечение в отделението по хирургия на областната болница във Велико Търново с измръзнали пръсти на краката, пише "Монитор".

По думите на приемната му майка Снежана Начева в понеделник след обяд шестгодишният Денислав излязъл навън на снега да си играе. Когато се върнал и свалил чорапите си, тя забелязала, че пръстите на краката му са силно потъмнели. Жената отвела детето в Спешна помощ на общинската болница в Павликени. Там след консултация с хирург детето било преместено и настанено по спешност в Първо хирургично отделение на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” във Велико Търново. Според медиците по пръстите на краката на момченцето имало силно некротизирали участъци и съществувала опасност да се наложи те да бъдат ампутирани. От болницата подали сигнал в отдел „Закрила на детето” и дирекцията за социално подпомагане в Търново. Детето е посетено в болницата от социални работници, които са разговаряли с него.

Хората в село Долна Липница разказаха, че приемната майка Снежана Начева от години се занимавала с отглеждането на деца. От 8 февруари 2016 г. освен Денислав Желязков тя отглеждала в дома си и по-малката му сестра Теодора. Начева била добра и съвестна родителка. Братчето и сестричето били третата двойка деца, които са й поверявани. Преди това тя отглеждала други деца, които били осиновени в Америка. Въпреки добрите отзиви за нея до приключването на назначената проверка социалните работници са извели от жилището и момиченцето Теодора, което е настанено временно в друго приемно семейство. Ако след приключването на проверката социалните решат, че за двете деца не съществува риск при сегашната им приемна майка, те отново ще бъдат върнати в дома на Снежана Начева. Засега се правят анкети с близки и съседи, за да се установи при какви условия са били отглеждани двете деца. Ще се проверява също дали шестгодишният Денислав няма някакви сърдечносъдови здравословни проблеми, които да са довели до потъмняването на пръстите на краката му.

Последвайте канала на

Novini.bg
53722 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Gost

2017.01.18 | 10:10

1
Dai boje da se opravi deteto

Добави коментар

Водещи новини