Рекламираме България и пред испанския крал Фелипе

  • 17 януари 2017 11:42

  • 3857
  • 2
Рекламираме България и пред испанския крал Фелипе
© Getty Images (Архив)

Министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard ще участва в откриването в Мадрид на 37-ото Международно туристическо изложения FITUR - едно от най-големите в света.

Церемонията ще се състои утре от 10,30 часа. На събитието ще присъстват министри и ръководители на туристическия сектор от цял свят.

Министър Ангелкова получи покана и за тържествена вечеря, давана в двореца „Ел Пардо“ от испанския крал Фелипе VI. По време на нея ще бъде обявен стартът на 2017-а като „Международна година на устойчивия туризъм за развитие“, под егидата на Световната организация по туризъм към ООН.

България се включва в мадридската борса с информационен щанд от 80 кв. м, разположен в зона „Европа“. Той е организиран от Министерството на туризма и в него участват като съизложители 8 туристически фирми. Акцент на тазгодишното ни представяне е културният, балнео-, СПА и уелнес туризмът, както и промотирането на България като целогодишна туристическа дестинация с древна култура и хиляди археологически паметници, красива природа и вкусна храна от дегустации на български вина и хранителни продукти.

Традиционно испанските потребители проявяват най-голям интерес към културно-историческите маршрути, екотуризма, обиколните турове в България. За периода януари–ноември 2016 г. страната ни е била посетена от над 56 хил. испански туристи по данни на НСИ.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3857 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Димитър Борисов

2017.03.17 | 09:39

2
България трябва да набляга най-много на туризма с всички съвременни изисквания. Да разширява зимните центрове и лифтовете. Подобряването на обслужването в хотели и ресторанти.
Димитър Борисов

2017.01.30 | 21:04

1
Красива държава сме но некадърници правят скъпа и некачествена реклама на страната. Най-добрата реклама на България трябва да я правят студенти и тя ще бъде много евтина и качествена. Можели нормален човек да прави рекламен клип за България и в него заснети американските планини. Същата реклама струва милиони левове. Така се ограбва държавата от неграмотни хора. 22.1.2017г.

Добави коментар

Водещи новини