ВАС решава за повишените цени на винетките

  • 17 януари 2017 08:21

  • 2369
  • 1
ВАС решава за повишените цени на винетките
© Булфото (архив)

Днес е делото пред петчленния състав на Върховния административен съд /ВАС/ за повишените цени на винетките от началото на миналата година, които са в сила и тази година.

Неправителствени организации и граждани оспорваха решението Министерския съвет. Върховната административна прокуратура обяви новите тарифи на стикерите за незаконни и поиска съдът да ги отмени. Според прокуратурата подзаконовият нормативен акт, уреждащ новите цени, е издаден при нарушение на административните правила. Върховният административен съд отмени на първа инстанция постановлението на МС, с което беше увеличена цената на винетките от началото на тази година.

От регионалното министерство решиха да обжалват решението на ВАС.

Ако днес обаче ВАС с петчленния си състав отхвърли жалбата на държавната администрация и потвърди обжалваното решение, постановлението оттук нататък, от датата на обнародване на решението на петчленния състав, няма да се прилага, заяви в „Преди всички“ адвокат Евгений Мосинов, от страна на жалбоподателите. Мосинов каза още, че ще се плащат винетни стикери с предходно действащи цени.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2369 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2017.01.17 | 10:37

1
Когато бюджетът се окраде,както КТБ, идва най-масовото нещо което се ползва-това са винетките и горивата.

Добави коментар

Водещи новини