За опасност от силен вятър и обилен снеговалеж предупредиха и в Испания

  • 16 януари 2017 14:59

  • 2090
  • 1
За опасност от силен вятър и обилен снеговалеж предупредиха и в Испания
© Getty Images/Guliver (aрхив)

Испанската държавна метеорологична агенция предупреди за опасност от силни ветрове и снеговалеж в редица провинции на страната, предаде ТАСС.

В градовете Уеска и Лерида е обявено най-високото равнище на тревога. Червеният код означава, че нетипичните климатични условия могат да създадат изключителна опасност за хората. Поривите на вятъра в Уеска може да достигат 33 м/сек. и се очаква снежната покривка да достигне 40 сантиметра. В каталунския град Лерида се очаква преспите да достигнат половин метър, а поривите на вятъра - до 28 м/сек. при температура до минус 6 градуса.

Лошото време засегна над 20 испански провинции. Силен вятър и сняг се очакват в автономните области Арагон, Балеарски острови, Валенсия, Кастилия и Леон, Каталуния, Мадрид и Навара.

От началото на тази година в редица европейски държави бяха отбелязани необичайно ниски температури. Засегнати са Гърция, Италия, Македония, Полша, Сърбия и други страни. По данни на в. "Гардиън" ниските температури и силният снеговалеж са взели 61 жертви в Европа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2090 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2017.01.16 | 15:14

1
Която държава се движи с терористите САЩ получават много хубава зима за подарък на населението си,но няма кой от управляващите да го прогледне. Да изгоним терористите САЩ от Европа.

Добави коментар

Водещи новини