Три акта състави община Хасково за непочистен сняг

  • 16 януари 2017 14:08

  • 1246
  • 0
Три акта състави община Хасково за непочистен сняг
©

Три акта състави служба КОРЗ на Община Хасково на ръководители, които не са организирали почистването на сняг, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Първият акт за административно нарушение е на Лиляна Димитрова, която като ръководител на „Обреден дом“ ЕООД не е организирала почистването на сняг на стопанисваният от дружеството гробищен парк „Пловдивски гробища“.

Вторият акт е връчен на Стайко Колев, който като ръководител на Обединени ученически общежития (ОУО) Хасково не е организирал почистването от сняг на прилежащите части на общежитията, намиращи се на ул „Ст.Стамболов“ №8 в Хасково.

Третият акт е издаден на Живко Йорданов, който е директор на ССО Хасково ЕАД, собственик на студентското общежитие (третия блок до ученическите общежития) и също не е предприел действия за почистване на снега пред сградата.

Предстои издаването на наказателни постановления.

Почистването на алеите на гробищните паркове е задължение на търговското дружество „Обреден дом“ ЕООД. В правомощията на ръководителя на дружеството е организацията на почистването на алеите.

Заради сигнали от граждани, че гробищата не са почистени по спешност от Общината се предприеха действия по разчистването им, което не е ангажимент на Общината.

Санкцията на ръководителите на общежитията е заради непочистеното пространство пред тях. То е ограничено с бариера възпрепятстваща влизането до блоковете.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1246 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини