Свеждат до минимум планираните прекъсвания на тока

  • 16 януари 2017 11:22

  • 2545
  • 0
Свеждат до минимум планираните прекъсвания на тока
© Getty Images/Guliver (aрхив)

ЧЕЗ-Разпределение България ще сведе обявените планирани прекъсвания за настоящата седмица до възможния минимум, информират от пресцентъра на ЧЕЗ-България.

Предвид студеното време компанията ще удължи периода на ограничение на ремонтите и ще извършва най-неотложни дейности и работи с по-кратка продължителност. ЧЕЗ Разпределение не може да ограничи планираните прекъсвания, поискани от собственици на чужди съоръжения, въпреки че касаят електрозахранването на нейни клиенти, както и временните преустановявания на електрозахранването с цел присъединяване на нови потребители.

"За да запазим комфорта на хората, ще ограничим обема на планираните прекъсвания и през настоящата седмица. За да поддържаме мрежата и да изпълняваме лицензионните си задължения обаче ще трябва в максимално кратки срокове да възобновим планираните дейности", обяснява Виктор Станчев, главен оперативен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

Тежката метеорологична обстановка от началото на януари до момента е нанесла щети по електроразпределителната мрежа. За да гарантира сигурност на електрозахранването, ЧЕЗ Разпределение трябва да ги отстрани в максимално кратки срокове, каквито са и законовите разпоредби.

За да поддържа стабилността на мрежата, ЧЕЗ Разпределение трябва да извършва регулярни дейности по поддръжка, подмяна и ремонти на съоръжения. Само по този начин компанията може да гарантира услугата, която предлага, както и да спазва нормативните изисквания, посочват от дружеството. Предвид вече обичайните за януари температури, от следващата седмица ЧЕЗ Разпределение ще възобнови планираните дейности в техния пълен обем.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2545 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини