Днес повдигат обвинение на Ненчев за МиГ-овете

  • 16 януари 2017 08:47

  • 4560
  • 1
Днес повдигат обвинение на Ненчев за МиГ-овете
© Булфото (Архив)

Днес ще бъде внесен вторият обвинителен акт срещу Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки.. Военният министър в оставка ще бъде обвинен за ремонта на МиГ-29. Това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Ненчев вече има обвинение за измама с осигуряването на униформите за военните.

Румяна Арнаудова съобщи и за още един обвиняем, който ще се изправи пред Темида.

"Днес военна окръжна прокуратура внася втория обвинителен акт срещу ген. Кирчо Киров за присвояване на 5,1 милиона в период около 5 г. въз основа на документира за невярно съдържание", обяви тя.

Междувременно Арнаудова за пореден път заяви, че прокуратурата има достатъчно доказателства срещу Трайчо Трайков, Симеон Дянков и Иво Прокопиев за приватизацията на ЕВН.

На въпрос, че има много въпросителни около разследванията за приватизационните сделки и дали не трябва да има и други обвиняеми, Румяна Арнаудова каза:

"Както сме имали повод да кажем,  още когато Сотир Цацаров встъпи в длъжност, той възложи секторни анализи на делата и преписките, по които работи прокуратурата".
 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4560 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.01.16 | 18:28

1
РУСОФИЛСКАТА ШАЙКА НАПУСКА ЕС.

Добави коментар

Водещи новини