Георги Първанов: Идеята ни е да не се подмладим самоцелно

  • 16 януари 2017 08:31

  • 3128
  • 2
Георги Първанов: Идеята ни е да не се подмладим самоцелно
© Булфото (архив)

Нямам спомен да съм бил посочван, каза бившият лидер на АБВ Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в по БНТ.

"Бившият председател на БСП Жан Виденов подаде оставка, ние, тримата заместниците се оттеглихме сами през 1996 г.", отговори гостът в студиото на въпрос на водещия Иво Никодимов дали изборът на новия лидер на АБВ Константин Проданов е бил посочен от Първанов.

"Проданов не е ново лице за АБВ. Той бе наш кандидат за депутат в 24-ти многомандатен избирателен район в София и имаше шанс да влезе в Народното събрание. Той е кадърен и много талантлив финансист. В същото време той е радикален", каза още Първанов, представяйки своя наследник на лидерския пост.

"Идеята ни е не да се подмладим самоцелно", подчерта Първанов. "В ръководството на АБВ има и по-възрастни хора, защото трябва да има баланс", допълни Първанов и посочи влизането на бившия ректор на НАТФИЗ Любомир Халачев, който бе кандидат за президент, в управлението на партията.

"В обозримо бъдеще вероятно няма да имаме сътрудничество с БСП. Ние имаме спомени от преговорите за общ ляв кандидат за президент", допълни Първанов.

Относно предстоящите извънредни парламентарни избори Първанов заяви, че тези избори трябва да бъдат честни. "За това трябва да положат усилия новият президент Румен Радев и назначеното от него правителство", каза още бившият президент.

"Ще следя първо програмна реч на господин Радев, а после неговите назначения", каза още Първанов.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3128 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.01.16 | 13:53

2
...,а да разширим веригата от хотели,да си увеличим банковите сметки и да се противопоставяме на всякакви промени в Съдебната с-ма,които да доведат до нашето осъждане,нали,Агент Гоце?

2017.01.16 | 13:51

1
ТОЯ ПЕДАЛ ЩО НЕ Е В ЗАТВОРА

Добави коментар

Водещи новини