Поледици и бури се очакват в САЩ

  • 15 януари 2017 08:55

  • 12015
  • 1
Поледици и бури се очакват в САЩ
© getty images

Сериозни бури и поледици се очакват в някои американски щати от Средния запад, предаде Ройтерс. В Мисури лошо време доведе до смъртта на мотоциклетист и отмяната на десетки полети.

В Индиана няколко шофьори загубиха контрол над автомобилите си заради т.нар. "черен лед". Властите разполагат сериозни количества сол, за да обезопасят пътищата. В Монтгомъри сити, Индиана жителите внимават заради леда по улиците. Тъкмо ми смениха бедрената става, така че съм по-внимателен.

Със снега можеш да се справиш. С леда обаче си безпомощен, каза Рон Хендрикс от Монтгомъри сити. В Гардън сити, Канзас местните власти също се опитват да обезопасят пътната настилка. Температурите започват да падат под точката на замръзване. Температурите по пътищата също започват да падат под това ниво, така че ще видите слагане на сол и пясък, за да може пътищата да бъдат малко по-безопасни, каза Мат Алън от общината на Гардън сити.

Предупреждения за лед и дъжд има за големи части от страната - от северен Тексас до Вашингтон, сочат данни на американската метеорологична служба.

Последвайте канала на

Нора Виткова
12015 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2017.01.15 | 15:02

1
Да пуснат танковете Абрамс - да спасяват населението,а не само да убиват.

Добави коментар

Водещи новини