Индийците са най-големите неарабски инвеститори в недвижими имоти в Дубай

  • 15 януари 2017 07:25

  • 21677
  • 1
Индийците са най-големите неарабски инвеститори в недвижими имоти в Дубай
© getty images

Най-големи инвеститори от неарабски страни в недвижими имоти в Дубай са индийците, които миналата година са вложили 12 милиарда дирхама (около 3,3 милиарда долара), съобщи ТАСС, позовавайки се на доклад на Управлението на земите и недвижимите имоти в арабското емирство.

На второ място са гражданите на Великобритания, които са похарчили двойно по-малко. На трето са пакистанците, следвани от граждани на Китай, Канада и Иран. Руснаците заемат седмо място по обем на инвестициите в дубайски недвижими имоти, изпреварвайки по вложени в тази сфера средства през 2016 година дори гражданите на САЩ и Франция.

Абсолютни лидери по придобиване на недвижими имоти в Дубай миналата година са били поданиците на Обединените арабски емирства (ОАЕ). На второ и на трето място са граждани на Саудитска Арабия и Кувейт, които са купили близо една трета от всички обявени за продажба недвижими имоти в Дубай.

На-популярен сред купувачите е бил високият 828 метра небостъргач "Бурдж Халифа". За закупуване на помещения в най-високата сграда в света чуждестранните инвеститори са похарчили около 2 милиарда долара.

Според официалната статистика кандидат-купувачите на имоти в мегаполиса на брега на Залива миналата година са били близо 42 000 души от страни от Близкия изток и 136 неарабски страни, като са вложили в недвижими имоти и ипотеки 259 милиарда дирхама (около 71 милиарда долара).

Последвайте канала на

Нора Виткова
21677 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2017.01.16 | 10:57

1
Идва края на САЩ и ЕС. Трябва малко и азиатски държави да излязат напред.

Добави коментар

Водещи новини