Заловиха млада жена обрала много църкви

  • 13 януари 2017 18:34

  • 16232
  • 1
Заловиха млада жена обрала много църкви
©

Най-тежката мярка „задържане под стража” постанови Районният съд във Варна по отношение на 36-годишна жена, привлечена като обвиняема за кражба на ценни предмети от църковни храмове, съобщават от съда.

Предявеното обвинение спрямо 36-годишната Д. С. е за извършена при продължавано престъпление и опасен рецидив кражба на вещи на обща стойност за близо 11 000 лева. Става дума за предмети, представляващи културно-историческа ценност, които са били оставени в обществени храмове, достъпни за наблюдение и поклонение от широк кръг посетители. Деянието е тежко умишлено, като за него закона предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 2 до 10 години.

Прокуратурата обоснова искането си за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, както с данни за авторство на деянието и предходната съдимост на 36-годишната жена, така и със скитническия й начин на живот и данни за направен от нея опит за бягство при предявяване на обвинението на 11 януари т.г. Д. С. е многократно осъждана за посегателства срещу собствеността, като през последните 5 години е търпяла ефективно наложени й наказания в затвор. Налице са още данни за наркотична зависимост към хероин и метамфетамини.

36-годишната жена няма адресна регистрация на мястото, където твърди, че трайно пребивава. Съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че опасността обвиняемата да извърши друго престъпление или да се укрие е изключително висока.

Определението по наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване в 3-дневен срок.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
16232 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.01.16 | 23:52

1
Убийте тая гад,който краде от бога заслужава смърт !!!

Добави коментар

Водещи новини