Кой е идеалният месец за посещаване на София според Lonely Planet

  • 13 януари 2017 13:10

  • 2043
  • 0
Кой е идеалният месец за посещаване на София според Lonely Planet
© Булфото

Пристигането на определено място извън сезона, когато няма нищо отворено, или в седмицата, която са избрали всички, за да избягат на усамотено място, може да съсипе ваканцията. Вечната дилема на всички пътешественици е къде да отидат и кога.

Lonely Planet издаде безценна нова книга - „Къде да отидем и кога“, която включва много вдъхновяващи снимки, препоръки на експерти, идеи за дейности и инфографики за климата, транспорта, бюджета и забележителности, пише Daily Mail.

Тя е полезна при планирането на пътешествие във всеки месец от годината въз основа на интересите на пътешествениците. Авторитетното е включило и София и препоръчва градът да бъде посещаван през август.

Януари

Сред препоръчваните дестинации през януари са Уганда, Флорида, Лансапоге, Швейцария, Сидни, Словения, Керала в Идия, Гренада, Хоншу в Япония, Гватемаба и Антарктическия полуостров.

Този месец любителите на природата могат да посетят също Серенгети в Танзания, за да наблюдават хиляди пасящи гну или да изследват празни плажове и пътеки на фона на тучна растителност в Тасмания, Австралия.

Други предложения за януари са литературният фестивал Hay в Колумбия, обиколка на Мианмар под мекото слънце и посещение на бляскавите зимни балове във Виена.

Останалите месеци вижте тук.

Последвайте канала на

Novini.bg
2043 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини